изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:33 EET
ЗАКРИХА И УРОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ В БОЛНИЦАТА    
ЗдравеУрологичното отделение към болницата в Добрич е закрито със заповед на изпълнителния директор на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Трифон Йорданов от 19 юни, съобщи той. Прекратяването на дейността се е наложило поради невъзможността да се комплектова екип, който да поддържа дежурства и работен график с оперативна насоченост.

Това е второто закрито отделение в болницата след очно. От около две години стои като сериозен проблем кадровата му обезпеченост, обясни д-р Йорданов. Досега в него са работили трима лекари със специалност, които са в пенсионна възраст, както и един специализант, който от 19 юни е заминал за София.
Д-р Йорданов увери, че за тези две години е положил максимални усилия и са направени всички възможни опити за кадрово обезпечаване на отделението. Проведени са лични разговори с уролози от областта и от Варна. Неотдавна е пусната и обява, че се търсят уролози. Независимо от относително добрите условия, които предлагаме, желаещи няма, обясни д-р Йорданов.
Според д-р Йорданов, закриването на отделението е резултат на недобрата оперативна дейност с течение на години, както и работата по много малък брой клинични пътеки в областта на урологичната дейност.
Отделението не е работило с капацитета на отделение с хирургична насоченост, което е довело до текучество на кадри, посочи изпълнителният директор на болницата.
Той увери, че към настоящия момент няма заплаха за закриване на други отделения в добричката болница.
След закриването на отделението, единият от лекарите в пенсионна възраст е прекратил договора си. Другият – д-р Радичков, остава като консултант на Спешно отделение.
Все още няма решение какво ще се случва с базата на отделението, което е имало осем легла. Засега тя е заключена. Тепърва ще се решава дали тя ще премине към друго отделение или ще се позиционира лаборатория. За това обаче е нужен финансов ресурс. С такъв в момента болницата не разполага. Още повече, че по спешност се е наложило да се извършва ремонт на покривите на двата корпуса, които са протекли при последните дъждове. 
От вчера - 20-и юни до 26-и юни, плановите дейности във всички отделения на МБАЛ Добрич са спрени, съобщи още д-р Трифон Йорданов. Това се прави с цел недопускане на надлимитна дейност. НДТ



 


Сходни връзки

ЗАКРИХА И УРОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ В БОЛНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди