изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:43 EEST
"БУНГЕ" ЗАТВОРИ "КАЛИАКРА". 209 ДУШИ СА БЕЗ РАБОТА; 2 000 ТОНА БАЗОВИ СЕМЕНА ЩЕ ПРОИЗВЕДЕ ДЗИ-ГЕН. ТОШЕВО    
Новини
Вчера в "Калиакра" е пристигнало писмо, с което собствениците на добричката рафинерия са разпоредили спирането на машините, съобщи за НДТ координаторът на КНСБ Гинка Василева.

Писмото е от европейската централа на американския собственик на завода "Бунге". В "Калиакра" работят 209 души. На общо събрание преди дни те решиха да настояват за обезщетения от 24 работни заплати, както и да започнат преговори по подписване на колективен трудов договор.

********************
Около 2 000 тона базови семена ще произведе тази година Добруджанският земеделски институт в Ген. Тошево. Количеството няма да е по-малко в сравнение с предходни години. Цената ще е 630 лева за тон без ДДС, което е с 30 лева повече от м. г. Това стана ясно на проведения вчера Открит ден на ДЗИ. При откриването директорът Петър Петров напомни, че ситуацията с влагозапасеността в Добричка област е много трудна.

НДТ 21 юни 2007 година
 


Сходни връзки

"БУНГЕ" ЗАТВОРИ "КАЛИАКРА". 209 ДУШИ СА БЕЗ РАБОТА; 2 000 ТОНА БАЗОВИ СЕМЕНА ЩЕ ПРОИЗВЕДЕ ДЗИ-ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди