изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:45 EET
ПРЕДСТАВИХА ПРЕД ОБЩИНА ДОБРИЧКА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ПО ПРСР    
НовиниПредстоящите за отваряне през 2017 г. подмерки от Програмата за развитие на селските райони представи пред близо 70 кметове и кметски наместници от община Добричка управителят на Областния информационен център Геновева Друмева.

Акцент бе поставен върху някои от атрактивните за региона подмерки, които се очаква да стартират през 2017 г.
За инвестиции в земеделски стопанства по Тематичната подпрограма за развитие на малки земеделски стопанства, която се очаква да стартира през август, е заделен ресурс от 12 500 000 евро. С бюджет 85 млн. евро е мярката „Инвестиции в преработка/ маркетинг на селскостопански продукти“, която е с очакван прием през септември. За създаване на стопанства на млади фермери са осигурени 41 500 000 евро. Приемът за нея се очаква да стартира през август. През декември ще започне приемът за инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности, която е с общ бюджет 50 200 000 евро.

Присъстващите в залата бяха запознати с основните параметри на всяка една от подмерките, допустими кандидати и проекти за финансиране, дейности и финансови условия.
Някои мерки ще имат за цел предоставяне на подкрепа за земеделските, а други и за неземеделски производители от селските райони. Разгледани бяха важни моменти в хода на подготовка на проектните предложения, както и приоритетите при оценяване на заявленията за подпомагане.
Присъстващи в залата споделиха, че с голям интерес се очаква приема по подмярка „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“. НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА ПРЕД ОБЩИНА ДОБРИЧКА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ПО ПРСР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди