изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:35 EEST
ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТПУСНА СРЕДСТВА ЗА НЕОХРАНЯЕМИТЕ ПЛАЖОВЕ    
ТуризъмПравителството отпусна 791 хил. лв. за изпълнение на ангажиментите на областните управители на Бургас, Варна и Добрич по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие през активния летен сезон, съобщиха от Министерски съвет.

Те ще бъдат използвани за поставяне на предупредителни табели и за санитарно-хигиенно поддържане на неохраняемите плажове, включително и на тези, предназначени за природосъобразен туризъм, както и за обезпечаване с водноспасителна дейност на обявените за неохраняеми морски плажове.
Още в края на април областната управа в Добрич разработи и изпрати в Министерството на туризма схема за осигуряване на водно-спасителна дейност на неохраняеми плажове за предстоящия летен сезон.
Тя предвижда на четири от плажовете да бъде осигурено водно спасяване - „Русалка“ /голям плаж/, къмпинг „Космос“, къмпинг „Добруджа“ /известен като Шабленска тузла/, Фиш-фиш, Постовете тази година са 6, с два повече от досегашните години.
Областната администрация няма ангажимент за почистването и поставянето на табели на неохраняемите плажове, което е грижа на кметовете на морските общини, посочиха от администрацията. НДТ


 


Сходни връзки

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТПУСНА СРЕДСТВА ЗА НЕОХРАНЯЕМИТЕ ПЛАЖОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди