изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:51 EET
НЯМА АБИТУРИЕНТ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ С ШЕСТИЦИ И НА ДВЕТЕ МАТУРИ    
ОбразованиеНяма абитуриент в област Добрич, който тази година да бъде предложен на Министерството на образованието и науката за получаване на национална диплома. Причината е, че нито един от зрелостниците не е изкарал пълна шестица на двете матури, съобщи Петър Петров - старши експерт в Регионалното управление по образование в Добрич.

На държавния зрелостен изпит по Български език и литература са се явили 1001 дванайсетокласници от областта. Средният успех за областта е 4,16 при 4, 25 за  миналата година и 4,26 за 2015 година. Най-добър е средният резултат на зрелостниците от Езикова гимназия „Гео Милев” – 5,15, а най-нисък – на Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост  - 3,09. Двойките по БЕЛ в областта са 43, а отличните оценки - 98. Тази година има само една пълна шестица. Та е на Луиза Димитрова от СУ „Асен Златаров” в Шабла.
На матурата по математика са се явили 41 ученици, като средният успех е 4,02. Има пет двойки и четири отлични оценки. Има само една пълна шестица и тя е на Янул Димитров от ЕГ „Гео Милев”.
Резултатът от матурата по история  е 4, 80, няма слаби и отлични оценки. По география  е получен среден успех от 3,73. По този предмет има 19 двойки, но пълни шестици няма.
Традиционно много висок е средният успех от матурата по физика – 5,74. На нея са се явили 16 деца. Пет от тях са с пълна шестица – по две от ПМГ „Иван Вазов” и ЕГ „Гео Милев”, и една от СУ „Стефан Караджа” – Каварна.
Средната оценка на матурата по химия е 5,53, по философски цикъл – 3,82, по биология – 4,17.
Тази година най-много зрелостници се явиха на матура по английски език – 216. Половината от тях имат отлични оценки – 120, като пълните шестици са 27. Има само една двойка. На ДЗИ по руски език се явиха 11 деца, които постигнаха среден успех от 4,81. На матурата по немски език се явиха ученици основно от Езикова гимназия. Те постигнаха среден успех от 5,51.
 276 зрелостници  са избрали за втора матура изпитите за професия, резултатите от която тепърва трябва да станат известни. НДТ
 


Сходни връзки

НЯМА АБИТУРИЕНТ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ С ШЕСТИЦИ И НА ДВЕТЕ МАТУРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди