изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:45 EEST
МАТЕМАТИЧЕСКИ ЛАГЕР ОРГАНИЗИРА СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"    
ОбразованиеСредно училище „Свети свети Кирил и Методий“ организира математически лагер по проект „Математически лабиринт“ на Програмата „Еразъм+“ на Европейския съюз, съобщи директорът на учебното заведение Тодор Георгиев.

Проектът „Математически лабиринт“ е в своята заключителна фаза. Готова е интерактивната книга „Математически лабиринт и насоки“, която обобщава двугодишния труд на учителите по математика Галина Хрисандова, Цветинка Орешарова, Теодора Ставрева, Нели Георгиева, преподавателя по английски език Павлета Желязкова и на техните партньори от Кипър, Гърция, Македония и Италия.
От 26 до 30 юни в училището ще се проведе математически лагер под надслов „За всички, които мислят, че математиката е трудна, скучна и абстрактна“. В него ще участват 30 любители на предизвикателствата на възраст от 14 до 18 години. Всеки ден, в рамките на два часа, учениците ще разрешават различни житейски ситуации с помощта на знанията си по математика. Ще се върнат във времето на Талес и ще разберат как е успял да измери височината на пирамидите в Египет без съвременните технологии. Ще попаднат в „царството на умните“, за да почерпят от мъдростта на земеделците.
Работният език на проекта е английски и това дава възможност на участниците да приложат своите знания и създава хоризонт за междупредметни връзки, посочи Георгиев. Всички участници ще бъдат наградени с тридневна екскурзия до античния Перперикон и обаятелния Златоград. НДТ
 


Сходни връзки

МАТЕМАТИЧЕСКИ ЛАГЕР ОРГАНИЗИРА СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди