изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:11 EEST
ДГ „СЛЪНЧИЦЕ” В БОЖУРОВО – СЪС СВОЙ ОБЛИК, ВИЗИЯ И МИСИЯ    
ОбразованиеДетската ни градина е модерна, санирана, с богата материална база, която отговаря на съвременните изисквания за качествено предучилищно образование и да може едно дете да се чувства спокойно, уютно, обгрижвано, образовано и възпитавано. Детската ни градина има свой индивидуален облик, визия и мисия. Завършваме една успешна учебна година, изпълнена със съдържание и инициативи, като даваме своя индивидуален принос в обогатяване на предучилищното образование и практики в Община Добричка. Това сподели за НДТ Димитричка Бойчева - директор на ДГ „Слънчице” в село Божурово.

Наскоро, в края на май, детската градина отбеляза своя 50-годишен юбилей. На тържествения концерт присъстваха много гости - кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков, председателят на ОбС Донко Марев, представители на администрацията, общински съветници, бивши и настоящи директори и учители, хора от селото.

Учебната година беше успешна, защото успяхме да обхванем всички деца на 5 и 6 години, подлежащи на задължително предучилищно образование от селата Божурово и Росеново, сподели Бойчева. Със съдействието на Община Добричка е осигурен самостоятелен безплатен транспорт за децата от Росеново. Посещаемостта в ДГ „Слънчице” е висока – около 80 процента. Малчуганите редовно участват в инициативи на село Божурово, както и такива на общинско и областно ниво. Дете от ДГ „Слънчице” е отличено в първия областен конкурс „За да я има България” и бе наградено по случай 24 май от Община Добричка.
Детската ни градина активно участва и в проекти през  учебната 2016/ 2017 година, сподели директорът. Сред тях са „Равен шанс за всички деца”, „Детска академия за толерантност в Община Добричка”, „Цветна екомагия в детската градина”, по схема „Училищен плод” и „Училищно мляко” и др. Според Димитричка Бойчева успешната работа на детската градина с родителската общност е много важна. Родителите се включват в различни инициативи, в хигиенизиране на детската градина, в проекти и др. Само преди дни – на 20 май, всички родители и децата от детската градина се включиха в екскурзия до река Камчия, делфинариума и зоопарка във Варна. НДТ
 


Сходни връзки

ДГ „СЛЪНЧИЦЕ” В БОЖУРОВО – СЪС СВОЙ ОБЛИК, ВИЗИЯ И МИСИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди