изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:12 EEST
Служителите на МВР излизат на протест на 5 юли с искане за по-високи заплати (ОБЗОР)    
Новини София. Служителите от всички ведомства на МВР ще излязат на национален протест пред паметника „Александър Невски“ в столицата в деня на професионалния им празник - 5 юли от 11.00 часа. Решението е взето на заседание на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). В началото на месеца синдикатите поискаха 15% увеличение на възнагражденията на служителите в МВР от 1 юли 2017 година. На 15 юни те се срещнаха със зам.-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов и след срещата обявиха, че с ръководството на министерството са се обединили около увеличение на заплатите. Ден по-късно, вътрешният министър Валентин Радев заяви, че заплатите на служителите на МВР ще бъдат увеличени само ако бъдат представени аргументи за това.

Председателят на УС на СФСМВР Валентин Попов посочи, че синдикатите са готови да преговарят за размер на увеличението на възнагражденията на служителите на МВР и от кога да влезе в сила. По думите му ако преговорите с ръководството на МВР не са удовлетворителни, протести ще има и около датите 14 септември, 8 ноември и 22 декември, които са свързани със служителите на вътрешното министерство. От 5 януари 2018 година, датата, когато България поема председателството на Съвета на ЕС, нататък протестите ще бъдат ежедневни. Валентин Попов коментира, че не се ли разберат служителите и ръководството на МВР на масата, ще се наложи да се разбират от улицата. Според него дебатът между синдикатите и МВР се води през медиите, което не е нормален диалог. Валентин Попов обясни, че служителите на МВР се позовават на законовото си право за протест, защото не виждат положително развитие на проблемите си. Той уточни, че в началото на следващата седмица ще стане ясна стратегията за протестните действия на служителите.
Синдикатите обявиха, че на протест на 5 юли ще излязат не само полицаите, но и пожарникарите, спасителите, лицата на трудови правоотношения в МВР, както и държавните служители в институтите и Академията на МВР. Зам.-председателят на УС на СФСМВР Илия Кузманов обясни, че с последните две изменения в Закона за МВР министерството е блокирало и нищо не се е променило нито за гражданите, нито за служителите. Валентин Попов пък коментира, че не е вярно твърдението на вътрешния министър Валентин Радев, че има пълни складове с униформи за служителите на МВР. Той поясни, че в процес на преместване в кв. "Симеоново" са складове, които започват да се зареждат със зимни униформи, но в момента не работят. По думите му дори още утре на служителите на МВР да се раздадат по 6 комплекта униформи, това по никакъв начин няма да ги овъзмезди за парите, които са давали години наред. Валентин Попов заяви, че по данни до миналата година МВР дължи на служителите си униформено облекло на стойност около 30 млн. лева.
По-късно, заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази убеденост, че решение за българските полицаи ще бъде намерено. Според него не е коректно служителите на МВР да организират протест на професионалния си празник- 5 юли, защото се омаловажава трудът на работилите в системата през годините. Цветан Цветанов обясни, че се събира информация за проектобюджета за 2018 година и допълни, че най-важното е да има икономически растеж. По думите му така ще има пари за полицаите, учителите, военните и всички останали сектори. Цветан Цветанов посочи, че униформите на служителите на МВР са разписани като приоритет от ръководството и с волята на министър Валентин Радев се полагат максимални усилия за приключването на този процес. http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Служителите на МВР излизат на протест на 5 юли с искане за по-високи заплати (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди