изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:03 EET
Украинец триумфира в силния международен турнир по шахмат в Албена    
СпортУкраинският гросмайстор Виталий Бернадски триумфира в традиционния международен турнир по шахмат в Албена с награден фонд 10 хил. евро, осигурени от БФ по шахмат. Шампионът оглави турнира с 8,5 от 9 възможни точки. Единственото реми той направи в седмия кръг с мм Радослав Димитров, който завърши трети със 7 точки.


Със същия актив, но с по-добри следващи показатели, втората позиция зае гм Борис Чаталбашев. Миналогодишният първенец и символичен представител на домакините гм Момчил Николов, който е родом от областния център Добрич, се класира на престижната осма позиция с 6,5 т. от 100 участници. В ТОП 10 място намери и държавната ни шампионка Нургюл Салимова, която в последната партия игра на първа дъска с първенеца. Тя завърши на девета позиция с 6 точки.
    12-годишният талант от Добрич Момчил Петков завърши на 42 място със завидните 5 завоювани точки в конкуренцията на гросмайстори и международни майстори. В блиц турнира победител стана Ниджат Мамедов от Азербайджан с 9 точки от 9 партии. Интересен момент в последния кръг бе партията на 80-годишен участник с 8-годишен шахматист.
Яна КИРИЛОВА


 


Сходни връзки

Украинец триумфира в силния международен турнир по шахмат в Албена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди