изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:25 EEST
40 МЛАДИ БАЛЕТИСТИ СИ ОСПОРВАХА НАГРАДАТА НА ИМЕТО НА АНАСТАС ПЕТРОВ    
Култура 40 балетни изпълнители от цялата страна си оспорват в Добрич наградата на името на основоположник на българския балет Анастас Петров. В събота официално бе открита осемнадесетата  национална среща на млади балетни изпълнители, която се провежда под егидата на кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Форумът е включен в  Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби за 2017 г. Той се организира от фондация  „Международен балетен конкурс - Варна”, с любезното съдействие на Министерство на културата, Община град Добрич и Драматичен театър "Йордан Йовков".
Участниците се състезаваха в две възрастови групи: старша (от 20 до 26 години) и младша възраст (от 14 до 19 години). Конкурсът се проведе в два състезателни тура - задължителна класическа хореография и класическа и съвременна хореография.
Изпълнителите, получили Голямата награда  „Анастас Петров”, І-ва, ІІ-ра и ІІІ-та награда в Група „Б” Младша възраст до 18 годишна възраст, ще получат от Министерство на културата едногодишна стипендия. За много от участниците това е и начало на блестяща кариера, защото те са млади артисти-балетисти от професионални балетни трупи, ученици от средните училища по изкуствата и различните балетни школи, а участието в национален балетен конкурс от такава величина е голям плюс в творческите им биографии.
Младите балетисти бяха оценявани от жури в състав Ясен Вълчанов - премиер солист на Софийската опера и балет, носителите на награди от конкурса Марта Петкова и Росен Канев, Сара-Нора Кръстева - ръководител на балета на Софийската опера и балет,и Любомир Кацаров - премиер солист, балетен педагог.
Снощи се състояха награждаването и гала концертът. НДТ
 


Сходни връзки

40 МЛАДИ БАЛЕТИСТИ СИ ОСПОРВАХА НАГРАДАТА НА ИМЕТО НА АНАСТАС ПЕТРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди