изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:30 EEST
ЕНЬОВСКИ СЪБОР НА РОДОВЕТЕ СЕ ПРОВЕДЕ КРАЙ ЯЗОВИР ДРЯН    
Общество Еньовски събор на родовете и традициите „Край язовир Дрян” се проведе в събота край едноименната местност. Съборът се организира съвместно от Община Генерал Тошево, кметство с. Красен и НЧ ”Йордан Йовков 1896”, с. Красен за пета поредна година.

Съборът бе открит с водосвет на отец Тодор, след което приветствие към множеството гости и изпълнители от цяла Североизточна България отправя кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. В него той отбелязва, че е горд от факта, че в Добруджа има села и хора, които са истински стожери на местните традиции и обичаи. За повече от 6 часа на сцената се представиха над 500 изпълнители, които изпълниха ни представят както автентичен, така и обработен фолклор. Искрена възхита предизвикаха гостуващите състави от съседна Румъния и бесарабските българи от Украйна, които въпреки дългото пътуване представиха изключителна програма.
Кулминацията на събора бе участието на популярната народна певица Славка Калчева. НДТ
 


Сходни връзки

ЕНЬОВСКИ СЪБОР НА РОДОВЕТЕ СЕ ПРОВЕДЕ КРАЙ ЯЗОВИР ДРЯН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.95 секунди