изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:17 EEST
ХОБИСКЛУБ ПРАЗНУВА 17 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ    
ОбществоНа 27 юни тази година се навършват 17 години от създаването му. Вече 17 години хората от тази организация крачат с младежки порив и ентусиазъм в нелекия живот на хора със зрителни, слабовиждащи и хора с други увреждания.

Инициатори за създаването на тази организация  са Иван Тодоров, Кристина Димитрова, Радка Великова, Севдалина Колева, Митко Симеонов, Валентин Влаев и др., които увлякоха в общите си интереси повече от 150 души. През  тези години те преживяха какво ли не -  съпричастие, съчувствие, похвали до сблъсъци с тежката бюрократщина, незнание и невежество у обществото към проблемите на тази група хора.

Въпреки всичко, управителният съвет с председател Иван Тодоров, зам.-председател Светла Стоева и секретар Ивелина Романова, съумя, заедно с екипа си, да утвърди „ХобиСклуб” като важен фактор в обществения живот.
В сдружението хората намират общи интереси, споделяния в областта на литературата, изкуството, културата и колекционерството и гама  от различни социални дейности като издаване на информационни                 материали, литература, публикации и тематични листовки.
    Разработване и реализиране на социални проекти и програми, насочени към подпомагане развитието на дарби и умения на членовете в различни области.
       Предоставяне на социални услуги (Асистент на повикване, запознаване на слепи и слабовиждащи с правилата за безопасност на улицата и в къщи, запознаване правилата, когато сме с човек без зрение и др), Съдейства за утвърждаване принципите на гражданското общество. От 2009 година са член на Националния алианс за социална отговорност (НАСО), мрежа за организиране на гражданска активност (МОГА), европейска асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD-Брюксел). Реализирайки своите цели организацията е разработила и реализирала 23 проекта в полза на хората с увреждания. Получени са много награди, грамоти и дипломи от национален международен характер, както и богато наследство повече от 20 хиляди:снимки, CD и DVD.
Честитим празника на „ХобиСклуб” с благодарност и чувство на уважение към тези хора, които не прекланят глава пред трудностите в своя живот. НДТ


 


Сходни връзки

ХОБИСКЛУБ ПРАЗНУВА 17 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди