изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:46 EET
ПЪЛНА ОТЛИЧНИЧКА ОТ УЧИЛИЩЕТО ПО ИЗКУСТВА СЕ НУЖДАЕ ОТ СПЕШНА ОПЕРАЦИЯ    
ОбществоОт спешна операция, която трябва да бъде извършена до два месеца, се нуждае Симона Милчева от училището по изкуства СУ "Св. Климент Охридски". Момичето е пълна отличничка, в музикална паралелка е и изучава тънкостите на китарата. Както НДТ писа, майката на Симона Мирка Георгиева отправи наскоро апел за помощ, тъй като детето й е с диагноза сколиоза - изкривяване на гръбначния стълб. Има оферта за операция в болница "Токуда", но необходимата сума - 28 000 лева, е непосилна за семейството.


През април видях страшна извивка на гръбначния стълб на Симона, разказва за НДТ Мирка Георгиева. Веднага завежда детето при личния лекар, от там на ортопед. От родители на други деца с подобни проблеми, които вече са оперирани, разбира, че най-добрият в тази област е д-р Яблански от "Токуда". А и самата болница разполага с добър екип и апаратура, най-вече апарат, който по време на операция проследява гръбначния стълб. Отиват на частен преглед и им е обяснено, че самото изкривяване е станало много бързо, от рязкото израстване на детето и че много бързо прогресира. Специалистите издават амбулаторен лист, на който е записано, че се препоръчва спешно оперативно лечение до три месеца. Останаха два месеца, споделя разтревожената майка. В "Токуда" й обясняват, че ако Симона не бъде оперирана навреме ще започнат да се засягат жизнено важни органи. Майката се обръща към Фонда за лечение на деца, от където й обясняват, че могат да приемат документите без входящ номер. За мен това не е прием на документи, категорична е Мирка Георгиева, която отказва да ги внесе. Жената споделя, че по принцип фондът финансира такива операции, но в момента се извършват промени в правилника му, които не се знае кога точно ще приключат.
Симона вече има гърбичка. Детето се спъва, пада, усеща се проблем и в белия дроб при дишането, разказва майката. И в отчаянието си решава да започне да събира средства за операцията, разкрива банкова сметка, създава страница във Фейсбук "Да помогнем на Симона". Веднага се намират хора с добри сърца, които да помогнат. Мирка Георгиева работи като социален работник в Община Добричка, нейни колеги събират средства, както и кметове на селата, хора, с които работи. Помагат родители от СУ "Св. Климент Охридски", ученици от гимназията по туризъм "П. К. Яворов", където тази година завършва синът й. 1 000 лева даряват арендаторите братя Илия и Боян Стоянови. На 29 юни от 16 часа на Микропазара в ЖК "Дружба" 1 ще се проведе благотворителен базар в подкрепа на Мони. Многобройни са и местата, в които са поставени касички за набиране на средства. Сред тях са магазините на - ЕР КА 3 в Добрич и село Стефан Караджа, на ABC market, пицария "Уно", зоомагазин "Папи" по ул. "Христо Ботев", детска ясла №5 „Пролет", книжарница до спортното училище "Г. С. Раковски" и много други. До момента набраните средства са около 4 000 лева.
Симона е усмихнато и лъчезарно, много кротко и много притеснително дете, много разумно, споделя Мирка Георгиева. Съвсем скоро - през юли, ще навърши 11 години. Нека подарим надежда на Симона!

Всеки може да помогне чрез разкритата банкова сметка:
УниКредит Булбанк
IBAN:BG64UNCR70001522983987 BIC (SWIFT) код:UNCRBGSF - Мирка Димитрова Георгиева /майка на Симона/. НДТ




 


Сходни връзки

ПЪЛНА ОТЛИЧНИЧКА ОТ УЧИЛИЩЕТО ПО ИЗКУСТВА СЕ НУЖДАЕ ОТ СПЕШНА ОПЕРАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди