изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-06-01 @ 09:58 EEST
ПРОМЕНЯТ УСЛОВИЯТА ЗА ПОМОЩИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ    
НовиниПредстои изменение на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № РД 07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление на министъра на труда и социалната политика, съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Ирена Баирова.

Тя посочи, че в се предвижда срокът за подаване на заявления-декларации за отоплителен сезон 2017-2018 г. да започва от 17 юли 2017 г. и заявленията-декларации, подадени до влизане в сила на изменението в Наредбата, да се разглеждат и приключват по досегашния ред, като отпуснатите целеви помощи се изплащат от съответната дирекция „Социално подпомагане" (ДСП), издала заповедта. Това се налага заради промените във връзка с увеличението на размера на минималната пенсия от 1 юли.
Предвижда се промяна в начина на изплащане на целевата помощ при отопление с централно топлоподаване, като същата се предоставя на правоимащите лица в пари, а не на съответните топлофикационни дружества.
В тази връзка кандидатстващите лица и семействата трябва да знаят, че предвид очаквани предстоящи промени в Наредбата, които са по-благоприятни за тях (особено при отопление с топлоенергия), е препоръчително да подадат своите документи в ДСП по настоящ адрес след 17.07.2017 г.
Заявленията се подават по настоящ адрес.
Предвижда се при определяне правото на целеви помощи за отопление размерът на пенсиите да се намали така: пенсиите, определени до 30 юни 2017 г , се намаляват с коефициент 1,302; пенсиите в размер до 180 лв. включително, определени след 30 юни 2017 г., се намалявате коефициент 1,452; пенсиите в размер над 180 лв , определени след 30 юни 2017 г., се намаляват с  коефициент 1,333;  Както и промяна в Допълнителните разпоредби - думите „трудовото възнаграждение, получено по реда на чл. 114а от Кодекса на труда и свързаните с него плащания" се заменят с „месечните помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по чл. 8д от Закона за семейни помощи за деца". НДТ

 


Сходни връзки

ПРОМЕНЯТ УСЛОВИЯТА ЗА ПОМОЩИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди