изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:50 EEST
МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ С НАЙ-ВИСОК БАЛ ЗА ПРИЕМ СЛЕД 7 КЛАС    
ОбразованиеКандидат-гимназистът с най-висок бал в Добрич – 492,50 точки, е избрал математически профил в ПМГ „Иван Вазов”.  Това сочи справка на Регионалното управление по образование за минималния и максималния бал по паралелки.


И тази година Езиковата гимназия „Гео Милев” е училището с най-висок минимален бал. Така в трите паралелки с немски език минималния бал, с който влизат ученици на първо класиране, е 316 т., а максималният – 491 т. За паралелката английски език с немски минималният бал е 312 т., а максималният – 483, докато за тази с английски език с руски са приети кандидат-гимназисти с бал между 282 и 464 т. Едва на 12-о място в класацията се нарежда паралелката английски език с френски, където са приети ученици и с бал 256, а тези с най-добър резултат са с 411 т. Сред първите пет най-търсени паралелки е тази с профил „Софтуерни и хардуерни науки” в СУ „Йордан Йовков” в Тервел. Тя е предпочетена от дете, постигнало резултат от 437 т., докато минималният бал е 282 т.
 Висок е балът, с който са приети ученици в профилите изобразително изкуство и музика в СУ „Св. Кл. Охридски” – максимален бал от 454 и 441 т., а минимален съответно 273 и 240 т.
Във ФСГ „Васил Левски” най-предпочитаната паралелка е с профил „Оперативно счетоводство”. Там приетите деца са с бал между 199 и 432 т. На осма позиция, според максималния бал за прием, е паралелката с английски език в СУ „П. Р. Славейков” – 425 т.
В дъното на класацията е паралелката с профил „Производство на кулинарни изделия и напитки” в ПГЗ „К. Тимирязев” в Каварна, където най-високият бал, с който има приети деца е 96.
С най-нисък бал – едва 30 т. от максимално възможни 500, са приети учениците в паралелка „Текстообработване” на Обединено училище "П. К. Яворов", „Производител на селскостопанска продукция” на ПГЗ „К. Тимирязев” и „Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията” в Обединено училище „Йордан Йовков”.
През тази година максималният бал за прием след 7 клас е 500 т. За първи път през тази година основното образование се завършва след 7 клас, според новия Закон за предучилищното и училищното образование.
След оповестяването на резултатите от първо класиране, учениците могат да се запишат в училището до 30 юни или да участват във второ класиране, като подадат заявление в училището, в което са класирани.
Учениците, които на първо класиране, не са приети никъде, участват автоматично във второ класиране. Резултатите ще излязат до 4 юли. НДТ


 


Сходни връзки

МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ С НАЙ-ВИСОК БАЛ ЗА ПРИЕМ СЛЕД 7 КЛАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди