изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:55 EET
ДЕЛЕГАЦИЯ НА ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО ПОСЕТИ БОЛГРАДСКИЯ РАЙОН    
НовиниОфициална делегация, водена от кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров, посети Болградския район в Република Украйна в периода 20-22 юни. Другите членове на делегацията бяха зам.-кметът Деян Димитров, секретарят Вяра Дянкова и кметът на село Дъбовик Стоянка Първева. Посещението се проведе след отправена покана за визита украинска страна и с цел подновяване договорът за международно сътрудничество между Община Генерал Тошево и район Болград.


По време на посещението бяха организирани редица опознавателни срещи. Проведени бяха разговори, свързани с развитието и утвърждаването на традиционно добрите връзки между българската и украинската страна, както и продължаване договорът за сътрудничество между Община Генерал Тошево и район Болград. В хода на визитата основно бяха засегнати темите за по-широк културен обмен, възможностите за туризъм и спорт, както и евентуално сътрудничество в сферата на селско стопанство и бизнеса.
Програмата на българската делегация включваше още посещения на предприятия за производство на вино и на млечни продукти, културни домове и кметства. Изключително вълнуващо бе посещението в храм „Свето Преображение Господне”, който през 2012 година претърпя голям пожар и в момента се реставрира. Тогава с решение на Общинския съвет в Генерал Тошево бяха преведени 10 000 евро за финансово подпомагане на църквата. През последния ден от посещението на генералтошевската делегация бяха поднесени цветя на мемориала, посветен на Отечествената война (Втората световна война).
В рамките на визитата кметът на село Дъбовик Стоянка Първева поднови договора за сътрудничество със село Виноградное, Болградски район. НДТ


 


Сходни връзки

ДЕЛЕГАЦИЯ НА ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО ПОСЕТИ БОЛГРАДСКИЯ РАЙОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди