изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:07 EEST
НЕЗАБРАВИМО ПЪТУВАНЕ ЗА ПРАЗНИК И ОТМОРА НА „ХОБИСКЛУБ“    
ОбществоНа 27 юни  членовете на  НПО „хобиСклуб” предприеха еднодневна екскурзия до устието на река Камчия. Инициативата, организирана от председателя на сдружението Иван Тодоров,  бе по повод  17-годишнината на клуба. На поканата се отзоваха 50 членове и приятели на организацията.



Първата  спирка на групата бе катедралата „св. Успение Богородично” в град Варна. Отец Димитър ни посрещна радушно и  представи кратка история на храма, разказа Иван Тодоров. След това групата се отправи към Центъра по космонавтика с планетариум. Той е разположен в красива сграда в съседство с руско частно училище, собственост на Московската голяма община. „Заедно с интересните технически експонати за Юрий Гагарин, кучето Лайка и други имахме възможност да разгледаме тренажор на космонавт. Всеки, който желаеше, можеше да се снима на екзотичния уред. Запознахме се с важни факти около небесната ни карта, планетите, метеорите и въобще различните светещи през нощта обекти. Изслушахме внимателно презентация по темата, представена чрез мултимедия от Красимир Стоянов - дубльор на втория български екипаж.
Когато приключихме в центъра по космонавтика, тръгнахме  към реката, вливаща се в любимото ни Черно море. Там ни очакваха малки корабчета за кратък круиз. Вървейки по пътеката към пристана, разгледахме малките дюкянчета, предлагащи на туристите сувенири от областта, изработени предимно от керамика и дърворезба. Наслаждавайки се на свежия морски и планински въздух, заехме местата си по плавателните съдове. Разходката с корабче бе кратка - само 30 минути, но приятна и запомняща се. Лекият ветрец галеше лицата, а водата и вековните дървета - погледите. За сетен път се уверихме колко е красива нашата родина“, сподели още Иван Тодоров.
По време на пътуването си разказвали весели истории и вицове, припомнили си любими песни и случки. Прекарахме неусетно един прекрасен ден, който остави у нас  красив спомен, добави председателят на „ХобиСклуб“. НДТ


 


Сходни връзки

НЕЗАБРАВИМО ПЪТУВАНЕ ЗА ПРАЗНИК И ОТМОРА НА „ХОБИСКЛУБ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди