изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:27 EEST
РИА Новости: Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин приеха две изявление и подписаха 40 документа    
Китай Москва. В Кремъл се проведоха преговори между президентът на РФ Владимир Путин, и китайския президент Си Дзинпин, предава РИА Новости . Двамата лидери обявиха резултатите от срещата си на съвместна пресконференция. По-рано днес те се срещнаха на неформален обяд в Кремъл. Във вторник се състояха и официални преговори, на които двете страни приеха две изявления и подписаха 40 документа.

Руският президент Владимир Путин нарече визитата на Си Дзинпин в Москва най-важно събитие на годината за Русия, и отбеляза, че има „впечатляваща динамика“ в развитието на руско-китайското сътрудничество.
По думите на президента Путин, двамата с китайския лидер са обсъдили „целия спектър на руско-китайските отношения“. При преговорите ключова роля е заела темата за икономическото сътрудничество.
Други теми, които бяха обсъдени са руската подкрепа за китайската инициатива „Един пояс, един път“, както и „усвояването на космическото пространство“.
http://www.focus-news.net

***********************************

Руският президент Владимир Путин прие днес (4 юли) председателя на Китайската народна република Си Дзинпин в Кремъл. Двамата са обсъдили ключови въпроси по взаимодействието на двете държави в сферата на политиката, търговията, икономиката, военното дело. Акцент е бил поставен и върху хуманитарното взаимодействие между Москва и Пекин. Това се разбира от съобщение на официалната интернет страница на руската президентска институция.

Преди началото на преговорите руският държавен глава връчи на китайския си колега ордена на Светия апостол Андрей Първозванни.

В рамките на официалната визита двамата лидери също така са провели среща с представители на обществени организации, бизнес кръгове и медийни организации от Китай и Руската федерация.

Владимир Путин и Си Дзинпин подписаха съвместно заявление за „по-нататъшно задълбочаване на отношенията на всеобхватно партньорство и стратегическо взаимодействие, както и друго такова, в което са записани общите виждания на Пекин и Москва относно текущата ситуация в глобален мащаб и най-важните международни проблеми.

Също така е утвърден план по реализацията на договор за „добросъседство, приятелство и сътрудничество“ между Руската федерация и Китайската народна република във времевия период 2017-2020.

http://www.bloombergtv.bg/


 


Сходни връзки

РИА Новости: Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин приеха две изявление и подписаха 40 документа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди