изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:24 EET
ХОР ОТ МОСКВА СПЕЧЕЛИ ГРАН ПРИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ „МАЕСТРО МЕДНИКАРОВ“    
КултураХор „Магнолия“ от Москва спечели Гран при от четиринадесетото издание на международния хоров фестивал „Маестро Медникаров“, съобщиха от Община Добрич. Тя е съорганизатор на форума, съвместно с Международната фестивална програма „Приятели на България“.

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета Йордан Йорданов. В него тази година участваха 11 хорови формации, от които девет от Русия и два хора от България. Те се представиха на сцените в курорта Албена и в Добрич.
Жури таи година бяха всички диригенти на участващите хорови състави. Те присъдиха първа награда на хора при столичния храм „Покров Богородичен - Всех скорбящих радосте“.
Една от целите на „Приятели на България“ е популяризиране името на Маестро Медникаров като емблематична фигура в историята на българската хорова култура от една страна и от друга - продължаване летописа на хоровото изкуство в България. НДТ

 


Сходни връзки

ХОР ОТ МОСКВА СПЕЧЕЛИ ГРАН ПРИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ „МАЕСТРО МЕДНИКАРОВ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди