изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:13 EEST
ОСТАВИХА В АРЕСТА КРАДЕЦ-РЕЦИДИВИСТ    
Ред и сигурностСъстав на Окръжен съд - Добрич остави в ареста добричлия, разследван за кражба, извършена в условията на опасен рецидив. Окръжните магистрати потвърдиха като правилно и законосъобразно  определението на Районен съд - Добрич от 26 юни т.г, с което на 34-годишния Митко М. е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Срещу добричлията е повдигнато обвинение за кражба, извършена на 24 май т. г. в Добрич, при която са били отнети 3 дрелки,   ъглошлайф,  циркуляр и други вещи.
Окръжният съд сподели становището на първата инстанция, че е налице обосновано предположение, че именно задържаният е осъществил деянието, за което е обвинен, както и че има опасност той да се укрие  или да извърши друго престъпление. В мотивите си окръжните магистрати отбелязват, че мъжът има 7 предишни осъждания, а сега е обвинен за деяние, което се наказва с „лишаване от свобода” от 3 до 15 години.
Добричлията обжалваше наложената му най-тежка мярка за процесуална принуда с мотива, че има болна майка, за която трябва да се грижи. Съдът обаче установи, че представеният медицински документ за здравословното състояние на жената е от края на 2015 година и заключи, че той не дава яснота за сегашното й състояние. Освен това от свидетелството за съдимост на обвиняемия е видно, че през повечето време в последните години той се е намирал в местата за изтърпяване на наказание лишаване от свобода и не е полагал дължимата грижа към майка си, допълват магистратите. Определението на въззивния съд е окончателно. НДТ


 


Сходни връзки

ОСТАВИХА В АРЕСТА КРАДЕЦ-РЕЦИДИВИСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди