изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:25 EEST
“ПОПИТАЙ КМЕТА" В СЕЛО ЧЕРНООКОВО    
Новини17 поредна среща от инициативата “Попитай кмета” на Община Генерал Тошево се проведе в село Чернооково. Визитата на кмета Валентин Димитров премина при голям интерес, а жителите на селото бяха изключително активни при задаването на въпроси.
Срещата започна с предоставянето на отговори на поставени въпроси от последното издание на инициативата. То се проведе през май в село Росица. Там жителите най-силно се интересуваха от състоянието на пътя до кравекомплекса между селата Красен и Росица.

 Участъкът е силно замърсен от машините, които влизат и излизат от кравекомплекса, а в летните месеци заради високите температури миризмата е изключително тежка. Валентин Димитров обяви, че се е обърнал към собствениците на комплекса и е получил уверението им, че ще има адекватни действия от тяхна страна. Другият основен проблем, набелязан от жителите на Росица, е свързан с два скъсани проводника, поради което няма улично осветление. В най-скоро време те ще бъдат заменени с нови и осветлението възстановено. 
В следващата точка от дневния ред Валентин Димитров обясни пред жителите на село Чернооково какво е свършено от него, екипа му и цялата администрация през юни. Изтъкната беше активната работа в стопанския отдел, в това число – работата в сферата на общинска собственост, по Закона за обществени поръчки, провеждането на търгове за земи от Общински поземлен фонд, стартирането на строително-монтажните работи, заложени в капиталовата програма на бюджет 2017, както и нестихващата работа по изпълнение на мерките за енергийна ефективност. Не на последно място беше обявено и изграждането на Център за обществена подкрепа. Кметът разказа на гостите за адекватните действия, които всички мобилизирани са провели по време и след проливните дъждове в общината на 3 и 8 юни. Акцентира се и върху събитията в културния календар на общината, които по традиция през юни са много разнообразни. Градоначалникът анонсира и старта на дейността на лятна академия „Патиланци”, както и провеждането на лагерна смяна за ученици край град Шабла.
   Като предстоящо през юли Валентин Димитров изтъкна няколко основни момента. Един от тях е продължаващата работа на администрацията по социалните въпроси, инфраструктурата и младежта. През юли ще стартират реалните строително-монтажни дейности по изпълнение на мерките за енергийна ефективност. Ще започне и вторият етап от ремонтите на най-компрометираните улици в града. В първите дни на месеца ще бъде дадено и началото на жътвата в общината. Ще бъдат почистени и деретата в общината.
   В края на срещата кметът на Общината Валентин Димитров получи доста въпроси, на които отговори с нужното внимание и разбиране. Някои от тях бяха свързани с проблема с бездомните кучета в село Чернооково. Други изразиха желание да бъде подновена и ремонтирана детската площадка в селото. НДТ
 


Сходни връзки

“ПОПИТАЙ КМЕТА" В СЕЛО ЧЕРНООКОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди