изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:19 EET
МИНЬОРИТЕ ЗАВЕЖДАТ КОЛЕКТИВЕН ИСК СРЕЩУ КОНЦЕСИОНЕРА    
НовиниМиньорите от мангановия рудник „Оброчище“ в село Църква, Балчишко, завеждат колективен иск в съда срещу работодателя „Евроманган” ЕАД, съобщи секретарят на синдикалната организация в мината Димитър Иванов. Те ще сезират съда за неизпълнение на Колективния трудов договор. Той бе подписан на 5 април тази година след протест на миньорите и в присъствието на омбудсмана Мая Манолова.


Фирмата-концесионер на рудника не изпълнява клаузите на Колективния трудов договор, каза Димитров. Не само не се изплащат навреме заплати и ваучери за храна, но не се осъществяват медицински прегледи, спрян е организираният транспорт до мината, няма работно облекло, посочи той.
Миньорите днес ще сезират и Инспекцията по труда за това, че не са допускани до работните си места. От сутринта на 3 юли те не могат да слязат в галериите на рудника, заради опасенията на работодателя, че отново ще започнат стачка. Ръководството на „Евроманган“ е разпоредило да бъде изключено елзахранването на шахтите и да има засилена охрана край тях, за да не могат да слязат в мината.
Опасенията на синдикалиста са, че по този начин работодателят цели миньорите да натрупат по три дни отсъствие от работа, след което да бъдат дисциплинарно уволнени. НДТ


 


Сходни връзки

МИНЬОРИТЕ ЗАВЕЖДАТ КОЛЕКТИВЕН ИСК СРЕЩУ КОНЦЕСИОНЕРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди