изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:22 EET
КАНЯТ ДВЕ ДЕЦА ОТ ТЕРВЕЛ В СТИПЕНДИАНТСКА ПРОГРАМА НА ФОНДАЦИЯ "БЪЛГАРСКА ПАМЕТ"    
Новини Две деца от Тервел могат да бъдат включени в стипендиантската програма на фондация "Българска памет" през учебната 2017/ 2018 година, съобщават от Общината. Предложението е от председателя на фондацията д-р Милен Врабевски. От Община Тервел посочват, че работят с организацията и нейния ръководител от 2009 година.

От кметството обясняват, че фондация „Българска памет“ работи с деца от българските общини в Родопите, с ученици от Община Тервел, както и с млади хора от българските общности в Украйна и Молдова. Основната й цел е да изгражда у младежите дух на новатори и предприемачи, да им помогне да се чувстват достойни българи, които пазейки нашата, българска идентичност, имат своето място и роля в обединена и работеща Европа.
Обучението по стипендиантската програма се осъществява в частно средно училище „Симеон Велики“, основано от д-р Врабевски преди три години. То се намира на 3 км от София, в район Банкя. Учениците от страната са настанени в пансиона на учебното заведение. За включване в стипендиантската програма могат да кандидатстват деца, завършили през тази година седми или осми клас в училище в Община Тервел, които отговарят на две условия: успехът им е най-малко 5,50 и месечният доход на лице от домакинството на ученика да е до 450 лв.
По стипендиантската програма обучение е в класове с по 12 ученици, позволяващо прилагане на индивидуален подход. Изучават се английски, немски и руски езици, използват се иновативни методи за обучение по всички учебни дисциплини. Училищният живот е богат и разнообразен, има възможности за изяви в страната и в чужбина. Училището разполага с прекрасна материална база с уютни класни стаи, басейн, физкултурни салони, открити спортни игрища. Осигурява се четирикратно хранене в собствена столова. Събеседването с желаещите ученици ще се проведе в края на юли в училище "Симеон Велики". Пътуването на децата и по един техен родител/ настойник ще се осигури с транспорт на Община Тервел. НДТ


 


Сходни връзки

КАНЯТ ДВЕ ДЕЦА ОТ ТЕРВЕЛ В СТИПЕНДИАНТСКА ПРОГРАМА НА ФОНДАЦИЯ "БЪЛГАРСКА ПАМЕТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди