изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:15 EEST
МЪДРОСТИТЕ ОТ ВАРНА ИЗВИРАТ В 19-И СБОРНИК С "ХВЪРКОВАТИ МИСЛИ"    
Култура Читателите ни познават варненския писател-хуморист, който е известен с творбите си по цял свят. Ежедневно той пуска във Фейсбук житейски мъдрости, остроумици и сентенции, чието значение някак странно знаем от опит, но никога не сме се сещали да го изкажем така.


Когато ги прочетем си казваме: "Еврика! Точна така е!" След натрупване на известен брой сентенции авторът ги издава в книги.
"Ето няколко от новото 19-о издание на поредицата, чиято корица е с рисунката на "хвърковато" водно конче на колела, дело на художника "Димитър Атанасов.
"Който няма спомени, не е живял... Болестите бягат от усмивката. Стига да можеш да се усмихваш... Да нямаш проблеми също е проблем... Държиш ли на съвестта си, далеч в бизнеса няма да стигнеш... Мъжът, след като мене седемдесетте, и той почва да си крие възрастта от жените... Преглътната обида отива в сърцето...
Друго скорошно постижение на автора е, че е съставил, редактирал и издал том осми на сборника "Законите на Мърфи в ефир". Съдържа кратки биографични данни и афоризми на 23-а участници в рубриката "Законите на мърфи" от предаването "Рано в неделя" по програма "Хоризонт" на БНР.
Георги Бербенков е български писател, роден на 17.05.1941 година в Добрич, където живее до края на средното си образование. Висшето си завършва във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"-Варна, и няколко години служи във Военноморския флот. Работил е като старши редактор в Държавно военно издателство-София. След пенсионирането си Бербенков издава хумористичния вестник "Маскарад". Сега се занимава с издателска и редакторска дейност.
Книгата му с афоризми "Остроумия" е пусната в САЩ като електронна и се разпространява в 50 държави.
В навечерието на 2013 година Георги Бербенков стана носител на престижната награда МАСКАРИ - на българската общност в Лос Анджелис, за принос към запазването, съхраняването и разпространението на българското културно наследство и обявен за почетен член на общността. До днес продължава да получава награди от Лос Анджелис за дейността си у нас и зад Океана.

Христалина ИЛИЕВА
 


Сходни връзки

МЪДРОСТИТЕ ОТ ВАРНА ИЗВИРАТ В 19-И СБОРНИК С "ХВЪРКОВАТИ МИСЛИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди