изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:41 EEST
АМЕРИКАНСКИ ДАРИТЕЛИ РЕАЛИЗИРАТ СОЦИАЛНИ ПРОЕКТИ В ДОБРИЧ    
НовиниВ присъствието на американски дарители вчера бе открита обновената Детска млечна кухня в Добрич. Общият размер на инвестицията е 39 000 лева, от които 27 000 лева се осигуряват от американска компания „Есетере“, която има производствени мощности в града. 12 000 лв. са собствени средства на Общината.



В града пристигнаха около 70 дистрибутори на американската компания „doTerra“, чиято дъщерна фирма е „Есетере“. Със средства от даренията между 1 и 100 долара, които те правят всеки месец към фондацията на компанията, се реализират социални проекти. Искаме там, където имаме производствена база, хората около нас да са добре, обясни Пламен Николов - генерален директор на филиала на американската компания в България. „Въпросът е около нас хората да се чувстват толкова добре, колкото и ние в Добрич. Защото ние наистина се чувстваме добре. Имаме пълна подкрепа и разбиране за елементарните дребни работи. За голямото ние сме си написали домашното. Знаем защо сме тук. Но, има дребни работи, които се решават на деня, в петък следобед. Искаме да отвърнем на това отношение. Не напразно избрахме да помогнем в района на рилските блокове, защото ние сме на 150 метра от там. Идеята е хората в нашата непосредствена близост да се чувстват добре“, каза Пламен Николов. Той увери, че компанията има намерение да разширява производствената си база.
Кметът Йордан Йорданов припомни, че със съдействието на компанията не само бе извършен мащабният ремонт на Детска млечна кухня, но и изградени три детски площадки в града. Вчера американските дарители присъстваха на откриването на най-новата от тях – в квартал „Рилци“, където досега такова място за игра и забавления на децата не е имало. Междувременно част от дарителите боядисаха ръждясалата ограда на читалището в квартала. Други се включиха в раздаването на храната в млечната кухня.
„Това се случва, когато подадем ръка на бизнеса, особено на чуждестранния бизнес“, каза кметът Йордан Йорданов. Той благодари на представителите на американската компания, които са повярвали в него и избрали Добрич, за да изградят тук своите производствени мощности и да продължат да развиват своята дейност. Те се грижат за социалната част на своя периметър. Ние се грижим за спокойствието на инвеститорите, за да се чувстват те уютно. Кметът припомни, че, когато стартира инвестицията на американската компания, всички строителни разрешения бяха издадени за две седмици, което беше част от предизборната му програма – да се съкрати бюрокрацията наполовина и потенциалните инвеститори да се чувстват удобно и спокойно. Мисля, че успяхме и сме го доказали. За всеки един друг инвеститор, отношението е едно и също.
„Над 70 американци в момента са в града които след това ще разкажат за Добрич, за България, и ще накарат други да посетят нашия град и потенциални инвеститори да дойдат, да разкрият работни места и да накарат всички нас да се чувстваме по-добре и уютно в собствения си град“, каза кметът.
Той припомни, че партньорството на Общината и социално отговорният бизнес ще бъдат представени в Съвета на Европа в Страсбург, след като иновативна практика „Заедно да сбъднем мечтите на децата“ бе отличена в първото издание на Програмата за добри практики в местното самоуправление в България 2016/2017.
Детската кухня всеки ден приготвя храна за две възрастови групи - около 1000 - 1200 порции. Предлага се тристепенно меню, съобразено с препоръчителните дневни норми за консумация на основните хранителни продукти, като плодовете и зеленчуците са съобразени със съответния сезон. От тази услуга се възползват около 400 потребители.
След приключване на дейностите условията за работа в Детската кухня са се подобрили условията за работа там и ще се разнообрази менюто на  децата. „Преди нямахме никаква кухненска аспирация. В кухнята беше адски горещо, а през зимата – студено. Сега проблемът е решен напълно. Прави се по-добра организация на място. Осем човека работят в кухнята. Обещаваме, че никога няма да забравяме, когато приключваме, да ръсваме от вълшебната подправка „любов“ на всяка храна, за да растат децата здрави и щастливи“, споделиха от екипа на кухнята.  НДТ


 


Сходни връзки

АМЕРИКАНСКИ ДАРИТЕЛИ РЕАЛИЗИРАТ СОЦИАЛНИ ПРОЕКТИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди