изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:48 EEST
Сергей Лавров: Русия и САЩ постигнаха съгласие за установяване на примирие в Югозападна Сирия    
По света Москва. Руски и американски експерти са приключили работата по съгласуването на зоните на деескалация в югозападната част на Сирия, където от 9 юли в 12 ч. ще бъде установено примирие, предава Интерфакс.



„Буквално днес в столицата на Йордания, Аман, руски, американски и йордански експерти приключиха работата по съгласуването на меморандума за създаване на зони на деескалация в югозападната част на Сирия, в районите Дераа, Кунейтра и Сувейда. Там от 12 ч. местно време на 9 юли ще действа режим на прекратяване на огъня“, потвърди руският министър на външните работи Сергей Лавров.
„САЩ и Русия поеха отговорност да гарантират спазването на режима на примирие от всички групировки, които се намират там“, допълни Лавров.

Хамбург. Руският президент Владимир Путин съобщи, че с американския си колега Доналд Тръмп са обсъдили ситуациите в Украйна и в Сирия, борбата с тероризма и киберпрестъпността, а също така темата за киберсигурността, предава ТАСС.
„Проведох много дълъг разговор с президента на САЩ. Натрупаха се много теми: и Украйна, и Сирия, и други проблеми, някои двустранни въпроси. Ние отново се върнахме към борбата с тероризма и киберсигурността“, заяви Путин по време на срещата си с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе.
Путин се извини на Абе за това, че е трябвало да го чака около час, тъй като разговорът на лидерите на Русия и САЩ продължи 2 часа и 15 минути. Това беше първата лична среща между Путин и Тръмп, като до момента те си бяха общували само по телефона.
Абе приветства руско-американския диалог на най-високо равнище и с разбиране се отнесе към дългото чакане за срещата си с руския държавен глава.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Сергей Лавров: Русия и САЩ постигнаха съгласие за установяване на примирие в Югозападна Сирия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди