изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:15 EEST
ЛЕКАРИТЕ ОТ ОБЛАСТ ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧИХА В ПРОТЕСТА "НЕ НА НАСИЛИЕТО"    
ЗдравеЛекарите от Добричка област се включиха в символичния протест на медиците от цялата страна, под наслов "Не на насилието", съобщи председателят на Районната лекарска колегия д-р Галя Василева. Инициативата е на Българския лекарски съюз, който отправи призив за подкрепа към пострадалите от насилие медицински специалисти.

През целия ден, в знак на съпричастност, лекарите от областта носеха синя панделка с надпис „Не на насилието", в израз на съпричастност към потърпевшите си колеги и на негодувание срещу позорното поведение на извършителите на престъпленията. Призивът бе разпечатан и разлепен пред някои от кабинетите. Д-р Василева обясни, че много пациенти са изразявали своята съпричастност.
Медиците от областта са подложени почти ежедневно на вербално насилие. Има и случаи на физическо посегателство спрямо тях, обясни д-р Василева. Най-често агресивни са неосигурени пациенти.
Преди дни началникът на Спешното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Бисер Ботев обяви, че напуска след последния случая на агресия от страна на пациент. Млад мъж опитал да го удари, след като медиците преценили, че случаят му не е спешен и го посъветвали на следващия ден да отиде в поликлиниката.  „Подложени сме на непрекъснати заплахи как ще ни бият, ще ни убиват, ще ни причакат след работа, как ще посегнат на семействата ни, на децата ни и т.н.“, обясни лекарят. Преди няколко години пиян абитуриент нападна д-р Ботев. Тогава младежът бе осъден по административен път и му бе наложена глоба от 1000 лева. НДТ


 


Сходни връзки

ЛЕКАРИТЕ ОТ ОБЛАСТ ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧИХА В ПРОТЕСТА "НЕ НА НАСИЛИЕТО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди