изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:35 EEST
НЯМА ДА СЕ ДОПУСНЕ ДА ИЗЧЕЗНЕ ЗАЛИВЪТ БОЛАТА    
Политика Няма да се забранява достъпът до плаж Болата на гражданите. Предстои да с изясни статутът му и в бъдеще той ще се стопанисва от концесионер или  наемател, заяви народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Манушев в отговор на въпроси на НДТ.

„Проблемът с плаж Болата е, че е на територията на резерват и това спира достъпа на лични автомобили до него. Много сериозно Общината се занимава с въпроса. В село Българево са много чувствителни по темата, тъй като това е единственият им плаж“, каза депутатът.
Той обясни, че достъпът до плажа не е ограничен. Гражданите могат да плажуват там и увери, че това никога няма да се ограничи. Проблемът е как ще стигат до долу. С автомобили не би трябвало да могат да стигат, каза Манушев.
Ясно е, че на плажа няма да има заведение, тъй като то попада на територията на резервата.
Народният представител съобщи, че е получил уверение от министъра на туризма Николина Ангелкова, че статутът на плажа предстои да бъде окончателно решен. „Там ще бъде плаж, независимо, че зад него започва резерватът“, каза Пламен Манушев. Той ще бъде стопанисван от концесионер или наемател. „Казаха, че независимо от противоречието, плажът си остава плаж и ще бъде отдаден“, добави той. По думите на Манушев, трудно би било плажът да се извади от резервата, но ще си остане плаж и хората ще имат достъп.
„Проблемът е как ще се осигури достъпът. Мисли се дори за това с електрически автомобили да се осигурява достъпът, а паркингът да бъде горе, където да се оставят автомобилите“, каза Пламен Манушев.
Той, както и колегата му Живко Мартинов, се ангажираха да намерят вариант за почистване на плажа, за който през изминалия уикенд имаше сигнали, че тъне в боклуци от плажуващите.
Относно опасенията, че заливът Болата, който е сред десетте най-красиви залива в света може да изчезне заради рушащите се преградни съоръжения – буни, Манушев обясни, че е разговарял с министъра на регионалното развитие, който уверил, че ще се предприемат мерки. „Особено за едната буна, която е почти отнесена и това създава опасност да се запълни плажът с пясък и да изчезне най-красивият залив по цялото черно море. Има уверение, че ще се укрепи буната“, каза Пламен Манушев. НДТ


 


Сходни връзки

НЯМА ДА СЕ ДОПУСНЕ ДА ИЗЧЕЗНЕ ЗАЛИВЪТ БОЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди