изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:31 EET
ИМА ЛИ ФАРМАЦЕВТИЧНА МАФИЯ?: Витамин B17 е забранен, тъй като лекува рак! Невероятно, но факт!    
Здраве Витамин B17 е от полза за пациентите с диагноза рак, но фармацевтичните компании правят всичко възможно светът да не разбере за това. Защо? Причината за всички е елементарно ясна – те ще загубят всичките си печалби. Много по-лесно е да привлекат хората към “пътя” на собствената им смърт, като запазят тайния потенциал на лечението с витамин В17.

В допълнение, лекарите, които го използват за лечение на своите пациенти, биват преследвани, затова често им се налага да се крият.

Ще ви споделим историята на една жена, която решава да вземе нещата в свои ръце. Тя се преборила с болестта без помощта на скъпоструващо лечение. А лечението й се основавало на използването на витамин В17 и скоро преборила рака.

За съжаление, ракът се върнал веднага, след като тя спряла използването на витамина. Важно е да се отбележи, че голяма част от тази съставка се съдържа в костилките на кайсията и има големи ползи за организма, когато се използва правилно.

Жената отказала химиотерапия и витамин B17 било единственото средство за лечението й. Вярвате или не, но той напълно унищожил злокачествения й тумор и тя се чувствала напълно здрава. Жената приемала 500 мг витамин В17 два пъти дневно в продължение на 10 седмици.

http://www.bgnow.eu/

Витамин В17 - между митовете и реалността

Сведения за съществуването, действието и свойствата на витамин B17 датират още от далечната 1830г., когато френски химици го изолират от семена на бадем и му дават името гликозид амигдалин. В средата на миналия век американският биохимик Ернст Кребс му дава името B17 и публично заявява, че това е витамин, който успешно лекува рак. Но дали това е така и не е ли тази информация поредната манипулация?


Състав на B17 и влиянието му върху организма

Полезните свойства на витамина са научно доказани, но изясняването на съдържанието му ще ни даде отговор на въпроса защо трябва да имаме едно наум при консумация, особено ако става въпрос за закупени ампули или таблетки от аптеката – където концентрацията му е най-висока.

Всяка молекула от B17 съдържа: цианид, бензалдехид и глюкоза. Химични подробности. Но именно цианидът е спряган за унищожител на ракови клетки. Но няма още гаранция, че той напада единствено увредените и не влияе на здравите? В това се крие потенциална опасност от натравяне на организма при предозиране. Теоретично, за да се отровим с него, той първо трябва да се разтвори и да влезе във взаимодействие с организма ни. А това се случва с помощта на друг ензим – бета-глюкозидаза, наличен в тялото в оскъдни количества, но не и в клетките, поразени от рак – те са пренаситени с него.

Накратко – ако сме болни, ще „убие“ само увредените клетки. А ако сме здрави няма да ни навреди, защото не се усвоява от тъканите ни. Но какви са гаранциите, че той няма да се разтвори под влиянието на други процеси и състояния като недиагностициран генетичен дефект, автоимунно заболяване или действие на външни фактори? Освен това, попаднал в тялото ни в големи количества, цианидът нарушава клетъчните процеси и блокира достъпа на кислород до някои клетки и органи, в резултат на което е възможно да предизвика главоболие и световъртеж.

Мненията на лекарите да са в двете крайности. Но за едно всички са единодушни – самолечението и профилактиката с таблетки и ампули е рисковано.

Какво сочат фактите?

Все още няма официално изследване, което да подкрепя твърденията за чудодейното действие на B17 при рак. Тестване в лаборатории и наблюдение на пациенти се осъществяват още от първите години от откритието на витамина. Подобно изследване е проведеното през 80-те години от Националния онкологичен институт в САЩ. На повече от сто души, болни от рак е предписан B17. В заключение се установява, че никой от пациентите не е проявил признаци на подобрение и възстановяване. Подобни изследвания и експерименти се провеждат и днес в много медицински центрове и университети в цял свят. За съжаление, положителни резултати все още няма.

Кои са естествените източници на B17?

Витаминът е най-силно концентриран в ядките и семките на: кайсиите и прасковите, сливите, вишните, ябълките и гроздето. Съдържанието му е високо и при малините, ягодите, кашуто и бадемите. В по-малки количества се среща при: бобови култури, зеле, кафяв ориз и ечемик.

Лечебното действие на B17, съдържащ се в храните е свързано с облекчение на: артритни проблеми, ставни спазми и високо кръвно, главоболие, ставни и мускулни болки. Наред с това подобрява обменните процеси в организма.

Полезни и вредни количества

Консумирането на B17, приет чрез плодове и зеленчуци и естествени храни не би навредило на никой организъм.

Вредни количества са налице, ако се увлечем в излишна психоза и консумираме семена и ядки повече, отколкото е съдържанието им в количеството плодове, които изяждаме за ден. Например, ако ядете 2-3 праскови или една чепка грозде или друг плод, не трябва да насилвате себе си и да приемате двойна или тройна доза от ядките и семената им.

Към ядките от кайсии трябва да сме предпазливи. Възможно е да се предозираме или дори натровим. Както вече споменахме, B17 се съдържа в най-голямо количество именно в тях. Неслучайно много от кайсиевите ядки са така горчиви, нали? Границите на полезния прием ще са превишени, ако ежедневно изяждаме повече от 15-20 ядки. Ако имате апетит към този плод – яжте колкото можете да понесете, но със съдържанието на костилките – едно наум.

Интензивният прием на B17 под формата на медикамент от аптеката се препоръчва единствено след консултация с лекар. Затова е важно преди да се решите на такава крачка, първо да си направите пълни изследвания и да се посъветвате с компетентно лице, което да ви насочи и към подходящ хранителен режим и други медицински препарати, съпътстващи приема на B17.

Крайностите не биха могли да са обективни. Особено днес, когато много хора правят смели заключения, които не се опират на конкретни факти и доказателства. Но докато приемаме умерени количества от B17 чрез плодовете, зеленчуците и естествените храни, той със сигурност няма да ни причини никаква вреда. А твърдението, че хората, които ядат кайсии и ядките им, не се разболяват от рак е сериозно дотолкова, доколкото и твърдението, че картофите са вредни, защото всички, които ядат от тях в крайна сметка ще умрат някога.
http://www.hera.bg
 


Сходни връзки

ИМА ЛИ ФАРМАЦЕВТИЧНА МАФИЯ?: Витамин B17 е забранен, тъй като лекува рак! Невероятно, но факт! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди