изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-06-01 @ 08:55 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧ ЩЕ ПОДОБРИ УСЛОВИЯТА ЗА ТРУД И ОБУЧЕНИЕ В ДЕТСКИТЕ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ    
НовиниОбщина Добрич започна летните дейности за подобряване на условията за труд и обучение в детските и учебни заведения. Средствата, които са заделени за тази година са около 17 000 за ремонтни дейности по стопански начин. В помощ на екипите от заведенията ще се включат служители от Общинското предприятие „Комуналстрой“, което ще позволи по-бързо и по-ефективно да бъдат извършени летните ремонти в  детските градини и учебни заведения.  Първоначално ще се работи по фасадите, тъй като има много подпухнали мазилки, а тези, които са опасни се отстраняват. 

Тази седмица се работи в детска градина №17, а след това предстои да се работи в детски ясли с номера 2, 4, и 6 и ДГ 23. Освен това ще се подменят водосточни тръби и улуци, ще се подобрят помещения, където има неотложна нужда, ще се сложи хидроизолация на ДГ №26, където влагата прониква в стаи; ще се купят легла за ДГ №12 и дюшеци за ДГ 29. 
Община Добрич има амбициите всяка година да прави мащабен ремонт на една детска градина и една ясла, за да могат всички заведения да имат привлекателен вид. Тази година при актуализацията на капиталовата програма и бюджета през месец септември ще се заложат средства за ремонт на ДГ 29 при финансова възможност. Средствата са ограничени поради санкцията, която Община Добрич заплаща за депото в село Стожер.  
През месец юли са затворени за профилактика ясли с номера 2, 4, 6, а август – 1, 3, 5. Във всички ясли и градини в рамките на триседмичните летни ваканции се извършват стопански дейности, в които с лични усилия персоналът чисти, пере, освежава мазилки и т.н.
От учебните заведения са планирани ремонти в ОУ „Й. Йовков, ОУ „Хан Аспарух,  ОУ „Хр. Смирненски, СУ „Св. Кл. Охридски, СУ „Д. Талев и  СУ „Л. Каравелов. В три от училищата ЕГ, ПМГ и ОУ „Хр. Ботев“, както и детска градина №32 ще бъде реализиран проект за саниране, който предстои да започне на есен в зависимост от Управляващия орган. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧ ЩЕ ПОДОБРИ УСЛОВИЯТА ЗА ТРУД И ОБУЧЕНИЕ В ДЕТСКИТЕ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди