изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:10 EET
Японски остров, забранен за жени, влезе в списъка с културно наследство на ЮНЕСКО    
Любопитно Японски остров, забранен за жени, влезе в списъка с културно наследство на ЮНЕСКО Желаещите да посетят острова могат да го направят, след като се потопят голи във Японско море. Желаещите да посетят острова могат да го направят, след като се потопят голи във Японско море.

Малкият остров Окиношима е постоянно обитаван от шинтоистки монаси, които се молят на богинята на острова – традиция, запазила се с векове. Всяка година ограничена група от хора получават разрешение да дойдат на острова в Японско море за ежегоден фестивал, който продължава само два часа. Тази година такова разрешение са получили 200 човека, които обаче е трябвало да спазят строги правила. Основно изискване е те да са мъже и преди да влязат в островния храм те трябва да са преминали ритуал по пречистване, в който чисто голи се изкъпят в морските води. Обитателите на острова планират да забранят достъпа на туристи до него. Въпреки влизането си в списъка на ЮНЕСКО, което обикновено води до значително увеличение в туристите, представители на живеещите там монаси заявиха, че планират да забранят посещенията на всички, освен свещеници, най-вече от страх, че тълпите от хора могат да „разрушат“ острова. „Понякога се казва, че на острова е забранено за жени, но на практика на всички, освен свещениците, които са там 365 дни в годината, им е забранено да идват“ на негова територия, заяви говорител на религиозната общност от острова, допълвайки, че забраната за жени няма нищо общо с дискриминацията.

Смята се, че е опасно жени да пътуват по море, за да стигнат до острова и храма и това вековно правило няма да бъде променено, допълни той. „Целта е да се предпазят жените – полът, който ражда деца“, каза говорителят. В Окиношима са намирани и множество златни и други ценни предмети, за които се предполага, че са били давани като дарове на боговете. Островът, който се намира северозападно от Кюшу – най-южният от четирите основни японски острова, е част от прозорец, формиращ важен търговски път, който свързва архипелага с Корейския полуостров и Китай. „Тези съкровища се смята, че са били дарявани на боговете с молба за национален просперитет и сигурност на морския трафик“, се казва на сайта на Мунаката Таиша – храмът, който притежава острова.
http://bgnes.com

  1. Екип от учени, сред които и българи, определиха откъде произхождат котките
  2. Индианци уголемяват пениса си чрез ухапване на змия
  3. Откритие! 15-годишен намери неизвестен град на маите по звездите
  4. Шокиращи любовни обичаи
  5. В Германия откриха най-старото писмо в бутилка
  6. Колко струват жените: Ценоразпис
  7. Тайната къде са трите "фалшиви глави" от Алкатрас остава и до днес
  8. Поръчайте си дюнер със злато за 1225 долара
  9. Откриха древен египетски саркофаг в дома на старица
  10. Гигантски дупки в Сибир образувани от подземно “шампанско”

 


Сходни връзки

Японски остров, забранен за жени, влезе в списъка с културно наследство на ЮНЕСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди