изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:20 EEST
ОСЕМ ТРУПА НА ДЕЛФИНИ САМО ЗА СЕДМИЦА ИЗХВЪРЛИ МОРЕТО КРАЙ БАЛЧИК    
ЕкологияСамо за седмица осем трупа на мъртви делфини изхвърли морето край Балчик, съобщи обясни Мариян Цветков – специалист в БКС към Община Балчик.

Делфините, чиито тела са извадени от морето край Балчик, са основно от видовете муткур и афала. Преди дни екипът, ангажиран с премахването им, се е натъкнал на огромна афала. Бозайникът бил с дължина 195 см и тегло около 140 килограма. Изхвърлените от морските води делфини от вида муткур са дълги 120-130 см и тегло 25-30 кг.
Част от бозайниците са с мрежи или въжета за улов на риба около опашките. Някои от тях са с видими рани, но Цветков не може да прецени дали те се дължат на удар от човек или са в резултат на блъскането на труповете в скалите.
Местата, където са открити мъртвите делфини, са дезинфектирани с хлорна вар, след което труповете се отнасят в екарисаж във Варна.
Цветков обобщава, че от май досега са изнесли 12 тела на делфини по крайбрежието от Тузлата до Кранево. По думите му, досега не са вадили толкова много мъртви бозайници за толкова кратък период. НДТ
 


Сходни връзки

ОСЕМ ТРУПА НА ДЕЛФИНИ САМО ЗА СЕДМИЦА ИЗХВЪРЛИ МОРЕТО КРАЙ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди