изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:45 EEST
НОВИ УСЛУГИ ЩЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ НА ГРОБИЩНИЯ ПАРК    
НовиниНови услуги ще се предлагат от общинското предприятие „Обреден дом” в Добрич, ако Общинският съвет приеме предлаганите промени в наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги.


Регламентират се дейности, извършвани при отнемане на гробни места, които са изоставени, неподдържани, с липсващи трайни надгробни знаци и с не платени такси за гробоползване. От общинската администрация  посочват, че дейностите по обследването са ангажимент на обредник, имащ достъп до регистъра на гробните места, почистването се извършва от общ работник. Освобождаването и изваждането на тленните останки се извършва ръчно от гробар. За постигане дейностите по освобождаване на гробното място за последващо ползване се влагат разходи в размер на не по-малко от 55,22лв., съгласно приложена калкулация.
Въвежда се нова услуга - абонаментно поддържане на гробно мяст. От администрацията очакват това да намери подкрепа от гражданите, които нямат възможността да поддържат гробните места на своите близки. Чрез въвеждането й ще се постигне удовлетвореност на гражданите, чрез конкретизиране на дейностите по почистване и поддържане. Предложената услуга е със сформирана цена за месечно обслужване на гробните места в размер на 20,46 лв., за която дейностите, като почистване от треви, отпадъци, цветя, свещи, обработка с хербицид, окопаване, почистване на надгробните знаци и др. ще се извършват два пъти месечно от работник в гробищния парк по утвърден график.
Другата нова услуга е подравняването на гробното място за възпоменание на 40 дни от смъртта на лицето е необходимо при спазването на обичаите в християнската религия. Въвеждането на услугата ще регламентира дейностите, като те ще се извършват от един общ работник – почистване на гробното място от цветя, бутилки, почистване на около гробното пространство от пръст, кал и др., и един гробар – изравняване на гробното място, чрез отнемане (допълване) на пръст, поставяне на рамка за гроб, цялостно оформяне. За изпълнение на горепосочените дейности се влагат разходи в размер на не по-малко от 15,91 лв. НДТ


 


Сходни връзки

НОВИ УСЛУГИ ЩЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ НА ГРОБИЩНИЯ ПАРК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди