изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:05 EEST
ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ В БАЛЧИК В ПИАНО СТИЛ    
НовиниОбщина Балчик подкрепи инициативата на Фондация "Академия класика" за събиране на средства за роял за новата концертна зала в града чрез обновяване на хоризонталната пътна маркировка. Втори ден екип на общинската фирма "БКС" боядисва пешеходните пътеки по ул. "Приморска" в стил, копиращ клавиатурата на пиано. Това провокира много от туристите да си направят снимки до още недовършените пътеки.

Артистичната проява е част от кампанията "Пиано 24" на фондацията, чиято кулминация ще бъде на 25 юли в рамките на фестивала "Дни на класиката в Балчик". Т.нар. Пиано ден ще започне от сутринта с представление за най-малките, а после всички, които искат да рисуват, ще може да сложат четки върху крайбрежната алея, за да изрисуват най-дългата цветна клавиатура.
"Вечер в черно и бяло" е името на клавирния концерт, участие в който ще вземат Констанца Дюлгерова, Надежда Цанова, Петър Македонски и Ансамбъл "Софийски солисти".
Новост за фестивала ще бъде киното. Филмът на режисьора Радослав Спасов "Пеещите обувки" ще бъде прожектиран от 21.30 ч. на сцена "Мистрал" където ще са всички прояви на фестивала.
Събитието е част от културния календар на Община Балчик и се финансира изцяло от местния бюджет. НДТ
 


Сходни връзки

ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ В БАЛЧИК В ПИАНО СТИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди