изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:44 EEST
СЛЕД ПЕТ ГОДИНИ ТРЪГВА ДЕЛОТО СРЕЩУ МАЛКИЯ КОТАРАК ЗА 35 КГ ХЕРОИН    
Ред и сигурностОкръжна прокуратура – Перник внесе обвинителен акт срещу С.К. и Д.Д. за незаконно държане и разпространение на наркотици в особено големи размери, съобщиха от държавното обвинение. Предметът на престъплението бил открит на 26.11.2012 г., в „тайник“ зад задна облегалка на лек автомобил „Фолксваген“ в гр. Перник. Близо 35 кг хероин, със съдържание на активен компонент „диацетилморфин“, бил разпределен в 70 пакета. Общата стойност на високорисковото наркотично вещество възлиза на 3 101 045.40 лв. Предстои съдът да насрочи първото заседание по делото.

Припомняме, че делото е срещу 44-годишния Димитър Димитров организирал канал за трафик на дрога заедно със Стоян Кръстев – Драгановеца. Димитров, известен като един от двамата братя Котараците, е задържан за организиране на канал за трафик на хероин от Турция през България за страни от Западна Европа.
Драгановеца, който е посочен като ръководител на престъпната група и Димитър Димитров организирали транспортирането, като предпочитаната дрога, с която се търгувало бил хероинът. В процеса на предварителната работата е изяснено, че групата движи бизнеса с няколко автомобила със специално изградени тайници за укриване на наркотици.

В автомобила на Димитров - "Фолксваген Фаетон" - е открит тайник, облицован с оловно покритие. В него са намерени 69 пакета с кафяво прахообразно вещество, общо около 36 кг. При полевия наркотест веществото реагирало на хероин. У задържаните са намерени и много мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ карти, 50 патрона 22-ри калибър, различни суми в български левове, турски лири и 57 000 евро, които са иззети от Стоян Кръстев.

Впоследствие, в същия и във втори гараж в село край града разследващият екип открил още три мерцедеса, ползвани от групата, два от които бронирани, съобщиха тогава от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Димитър Димитров е добре известен в Добрич, през изминалите 20 години нееднократно е попадал в полезрението на правозащитните органи и в центъра на общественото внимание.

Стоян Кръстев пък е сред известните личности в подземния свят не само в Перник, а и в страната. Името му се спрягаше във връзка с мегаделото "Килърите". През септември 2010 г. той бе прострелян край Перник, като за поръчители се спрягаха именно Килърите. Осъждан е за множество престъпления, сред които търговия с наркотици и незаконно притежание на оръжие. Стоян Кръстев нашумя с отвличането на фолкпевицата Тони Дачева и със сбиването с Митьо Очите в затворническото общежитие в Казичане.  НДТ




 


Сходни връзки

СЛЕД ПЕТ ГОДИНИ ТРЪГВА ДЕЛОТО СРЕЩУ МАЛКИЯ КОТАРАК ЗА 35 КГ ХЕРОИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди