изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:09 EEST
ЕКИПИТЕ НА БАБХ И РЗИ ИЗВЪРШВАТ СЪВМЕСТНИ ПРОВЕРКИ ПО МОРЕТО    
Новини261 съвместни проверки извършиха екипите на Регионалните здравни инспекции (РЗИ) и Областните дирекция по безопасност на храните на територията на Черноморието, съобщиха от БАБХ.

Обект на инспекциите са заведения за обществено хранене, здравословно състояние на работещите там, наличието на здравни книжки, употребата на препарати за дезинфекция и бутилираните води. Под особено наблюдение са детските лагери. В обекти за търговия на дребно, временни, заведения за обществено хранене, както и такива предлагащи услугата „all inclusive” е следено за произход и проследимост на продуктите, сроковете и условия на съхранение, съответствие на сграден фонд и оборудване, дали системите за управление на безопасността на храните са действащи и се прилагат, както и за коректно етикетиране и спазване изискванията за предоставяне на информация за храните на потребителите.
Съставени са 20 акта, които са за нерегламентирана дейност, нередовно водене на системите за управление на безопасността на храните, неспазване на хигиенните норми, липса на проследимост на храните, без или непълна информация за неопакованите храни. Издадени са и 21 предписания: за неспазване на текуща хигиена, наличие на частични замърсявания в хладилни съоръжения, неефективни действия по дезинфекция, необявяване на алергени при неопакованите храни и други.
В хода на проверките, инспекторите са конфискували 98 килограма риба и месо с неустановен произход, както и 270 килограма орехи
Нарушенията са много по-малко от миналата година, а до момента не са отчетени хранителни взривове. НДТ


 


Сходни връзки

ЕКИПИТЕ НА БАБХ И РЗИ ИЗВЪРШВАТ СЪВМЕСТНИ ПРОВЕРКИ ПО МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди