изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:42 EEST
Над 600 участници на фестивала по тенис на маса в Албена    
СпортЕдинственият форум в Европа на най-масовия спорт в света - тениса на маса, който събира състезатели от 4 поколения, ще се проведе във ваканционно селище „Албена“ от 22 до 30 юли. Международният фестивал по тенис на маса е най-голямото събитие в този спорт у нас и тази година ще събере над 600 участници от над 16 държави.

    На практика събитието вече започна, защото в едноименната спортна зала вече се провежда международен тренировъчен лагер за деца, юноши, младежи и девойки и в него вземат участие над 40 представители от България, Русия, Румъния, Турция, Молдова и Казахстан. Под ръководството на най-добрите български треньори Цветомир Цонев, Стефан Лъвчиев, Станислав Иванов, Костадин Андреев и на треньора на руската младежка национална гарнитура младите таланти ще провеждат триразови тренировки до 21 юли, а от 22 юли започва 10-я международен фестивал за деца /момичета и момчета до 12 г./, кадети и кадетки /до 15 г./ и юноши и девойки /до 18 г./. Турнирите във всички възрастови категории са индивидуални, като състезателите се разделят в групи от по 4 до 6 човека, където играят по схема "всеки срещу всеки", след което първите двама от всяка група продължават по схема за определяне на призьорите, а останалите играят също по схема до определяне на всяко място в крайното класиране. "Черешката на тортата" при младите таланти са финалите във вторник - 25 юли, когато победителите във всяка категория ще вдигнат шампионските купи.
    От 26 юли – сряда, започват емоциите и при ветераните, които ще се състезават в следните възрастови категории: от 30 до 39, от 40 до 49, от 50 до 59, от 60 до 69 и над 70 години, както и в една дамска възрастова група - над 40 години. А от 27 юли - четвъртък, започват и майсторките турнири "Albena Open" при мъжете и жените, където ще вземат участие почти всички най-силни български и румънски състезатели и много звезди от Русия, Молдова, Турция, Украйна и други европейски страни, като най-изявеният от всички е италианският национал от български произход Нягол Стоянов, който е безспорен лидер за шампионската титла при мъжете.
    Както винаги до сега домакините от прекрасния български курорт са осигурили чудесни условия за състезания, тренировки, отдих и възстановяване на всички участници и гости, а екипът на организаторите от спортен клуб "Дама купа" се е погрижил за комфортното протичане на тренировъчните занимания и състезанията във всичките 17 турнира, които ще се проведат по време на фестивала.


Шампионът от 2014 г. в "Albena Open" Нягол Стоянов отново е сред главните претенденти за титлата


Руската легенда в тениса на маса Сергей Савелиев е основен кандидат за титлата при ветераните до 50 г.
Яна КИРИЛОВА

 


Сходни връзки

Над 600 участници на фестивала по тенис на маса в Албена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди