изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:57 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧКА ПРЕДЛАГА ПРОМЕНИ В НАРЕДБАТА ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИТЕ КУЧЕТА    
НовиниОбщина Добричка обяви за обществено обсъждане на сайта си проект за промени на Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на кучета – дворни и домашни любимци, и овладяване популацията на безстопанствените кучета. С тях се предвижда актуализиране на приетия през февруари 2013 г. нормативен акт.

Промените се налагат, за да съответстват текстовете на наредбата на законовата база. Новост е задължението на собствениците на кучета, навършили 6-седмична възраст, да ги представят на ветеринарен лекар, а при навършване на 4-месечна възраст да ги регистрират при него, при което се поставя микрочип.
Според наредбата, от заплащане на такса са освободени собствениците на кучета на инвалиди, служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка, животни, използвани за опитни цели, кучета на БЧК, кастрирани кучета. С предложените промени се предлага от такса да бъдат освободени и кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни. Друга предлагана промяна е да не се заплаща такса за куче с поставен микрочип за първата година от поставянето му.
Приходите от събраните такси постъпват в общинския бюджет и се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета.  За изпълнението на наредбата в бюджета на Община Добричка за 2017 година са заложени 10 000 лева. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧКА ПРЕДЛАГА ПРОМЕНИ В НАРЕДБАТА ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИТЕ КУЧЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди