изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-06-01 @ 09:59 EEST
СИДП ОРГАНИЗИРА ОБУЧЕНИЕ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ГОРИТЕ    
НовиниСлужителите на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие ще преминат обучение във връзка с дейностите по опазване на горите. Целта е да се анализират нарушенията в горските територии и да се набележат конкретни мерки, с които те да бъдат предотвратени.  „Периодично провеждаме подобни инициативи, защото, обсъждайки различни казуси от практиката, набелязваме не само трудностите, с които се сблъскват горските стражари, а и ефективни решения за тяхното преодоляване.

Разчитаме по този начин да подобрим организацията на работа – от подаването на сигнала за инцидент до санкционирането на нарушителя и задържането на материали и вещи, свързани със самото нарушение”, обясни инж. Стоян Саров, началник на отдела за опазване на горите към СИДП. Той посочи, че в разгара на лятото борбата с пожарите също ще бъде акцент от програмата на обученията.
Те ще стартират на 18 юли, от 9:30 ч. в административната сграда на ДГС „Генерал Тошево”, където, освен служители на стопанството, ще вземат участие и колегите им от Добрич, Тервел и Балчик. 
На 19 юли програмата продължава в Провадия, където ще се включат и горски стражари от ДГС „Варна”. 
В обученията на 20 юли в ДГС „Цонево” ще участват и представители на ДЛС „Шерба”.
Вторият етап от занятията ще започне на 25 юли, от 10 ч. в административната сграда на ДГС „Шумен”. Заедно със служители на стопанството там ще преминат обучение и колегите им от ДГС „Нови Пазар” и ДЛС „Паламара”.
На следващия ден различни аспекти от работата на терен ще бъдат обсъдени в ДГС „Преслав” с участието на горски стражари и от Смядово и Върбица. На 27 юли са планирани обучения за служителите на ДЛС „Черни Лом”, ДГС „Търговище”, както и на ДГС „Омуртаг”, където ще се проведат занятията.   
Обучителната програма ще обхване около 100 служители по опазване на горските територии. В нея ще вземат участие и представители на Регионалните дирекции по горите във Варна и Шумен.   НДТ


 


Сходни връзки

СИДП ОРГАНИЗИРА ОБУЧЕНИЕ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ГОРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди