изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:37 EEST
МАТЕМАТИК ОТ ДОБРИЧ С МЕДАЛ ОТ ОЛИМПИАДАТА В СИНГАПУР    
ОбразованиеВторокласникът от Добрич Йоан Димитров спечели бронзов медал на Олимпиадата на математическото предизвикателство (Singapore International Math Olympiad Challenge - SIMOC), която се проведе в Сингапур от 14-ти до 17-ти юли т.г., научи НДТ. Йоан е ученик в СУ „П. Р. Славейков“.



Третото участие на България в престижната математическа проява завърши с впечатляващ успех - 7 златни, 1 сребърен и 6 бронзови медала. Участваха общо 14 ученици от 2 до 8 клас, от Стара Загора, Добрич, Габрово, Русе, Пловдив, Варна и София. Те завоюваха това право след спечелени квоти на участие в състезанието проведено през април в София, Стара Загора и Варна.
В олимпиадата участваха почти 1000 ученици от 16 страни. Награждаването на победителите в третото издание на Сингапурската олимпиада на математическото предизвикателство се състоя в залата на културния център на Сингапурския университет.
Следващото участие на българските математици е в откритото първенство на Азия, което ще се проведе от 3 до 6 август в Куала Лумпур - Малайзия. В него Йоан също ще участва, както и четвъртокласникът Добромир Ангелов. НДТ


 


Сходни връзки

МАТЕМАТИК ОТ ДОБРИЧ С МЕДАЛ ОТ ОЛИМПИАДАТА В СИНГАПУР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди