изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:39 EEST
ИНТЕРЕСНИ ЗАНИМАНИЯ ПРЕДЛАГА ПРОГРАМА „НАШЕ ЛЯТО“    
ОбразованиеЗабавните и поучителни занимания в „Наше лято“ започнаха на 3 юли на откритата сцена, съобщават от община Тервел. Повече от 50 деца се събраха за провеждането на първото занятие на Клуба за български народни танци под ръководството на Нели Денева – гл. художествен ръководител на ДФТА „Калинка Вълчева“. Децата разучаваха Добруджанско и Тракийско право хоро, Добруджански ръченик и Дунавско хоро. Българската народна музика по традиция привлича много граждани, гости и много майки с малки деца, бъдещи участници в програма „Наше лято“, от гр.Тервел.



Всеки следобед сградата на ЦПЛР „Малкият Принц“ се превърна в Забавната лаборатория. Това е ново занимание в програмата на „Наше лято“ и предизвика голям интерес у децата. Ръководител на лабораторията е Галина Михова, която успя да предаде своята любов към физиката и на малките възпитаници и опроверга техните очаквания, че науката е скучна и трудна. В първото занимание участваха повече от 50 деца, за да опознаят Слънчевата система. Представиха се опити с магнит, демонстрираха се нагледно силовите линии на подковообразен и пръчковиден магнит. Последният ден имаха химична тема - показа се демонстрация на смесване на различни течности. Най-интересна за децата бе демонстрацията с огън. Следващите занимания в лабораторията са през август и учениците ги чакат с нетърпение.
Друга нова форма е Плажният волейбол, който събра около 42 деца в двора на ПГТО „Дочо Михайлов“. Под умелото ръководство на Евгени Здравков участниците се запознаха с правилата на Плажния волейбол, с начина на пресрещане на топката и изпълнението на началния удар. Младите волейболисти продължават своите тренировки.
Градският парк стана място за традиционните мероприятие „Рисунки на асфалт“ на тема „Наше лято“ и тренировките по Тенис на маса, които се проведоха под ръководството на Виолета Янкова и Антон Дочев. И тази година паради големият брой участници се наложи да се разделят на две групи: от следващият път първа група ще води спортните си занимания от 17:00 часа до 18:00 часа,а втора група от 18:00 часа до 19:00 часа.
Едно от най-атрактивните и забавни занятие, което се провежда за трета поредна година Кулинарна ваканция продължава, но този път в ДСХ „Радост“ с. Полковник Савово, под ръководството на Мирослава Пенева. Повече от 70 малчугани приеха предизвикателството да подготвят и аранжират най-оригинален сандвич.
В сградата на ЦПЛР „Малкият принц“ се проведоха още занятията по Шах с ръководител Красимир Прокопов, който им разясни основните правила в шаха ,а някои от по-големите проведоха символични турнири.
На първата „Куклена забава“ Маргарита Иванова раздаде ролите на определени детски етюди, които ще бъдат представени през месец август.
Заниманията по Краезнание, под ръководството на Стойка Жекова се състоят в три модула. Първи- изясняване на понятията, втори – разпознаване и трети модул-практическо изпълнение. В първия модул се включваше теоретично изясняване и примери от познат за децата материал. Беше с характер на научаване и затвърждаване на знания, както и насоки за използване на играта „Пътуване из България“. Вторият модул се проведе под формата на интерактивна игра в две части –разпознаване на фотоси на паметници и паметни места-10 те най-забележителни културни паметници на територията на Република България, включени в световното културно наследство, определяне на населеното място и информация за тях, и разпознаване на фотоси на паметници и паметни места в района на град Тервел и Община Тервел и изслушване на информация за създаването и поддържането им през годините. В третия модул младите историци изработиха от пластилин паметни места и паметници. Въз основата на фотоси бяха изработени от шест отбора и трима индивидуални изпълнители макети на средновековните крепости в Плиска, Овеч/Провадия/, Ловеч, Велико Търново и Царевец, както и паметници на загинали във войните за свободата на България и Добруджа войни от родния Тервелски край. В занятието се включиха над 30 момичета и момчета. НДТ
 


Сходни връзки

ИНТЕРЕСНИ ЗАНИМАНИЯ ПРЕДЛАГА ПРОГРАМА „НАШЕ ЛЯТО“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди