изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:15 EEST
МИНИСТЪР АНГЕЛКОВА: ИМА МНОГО ЗАСИЛЕН ИНТЕРЕС КЪМ КЪМПИНГ ТУРИЗМА    
ТуризъмАдминистрацията на област Добрич е осигурила водното спасяване на неохраняемия морски плаж „Дуранкулак“, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при проверката си на ивицата, съобщиха от пресцентъра на министерството. Тя разгледа и действащия там категоризиран къмпинг.

"Има много засилен интерес към къмпинг туризма. Тази част на страната се посещава главно от българи", коментира министърът и увери, че нейният експертен екип ще продължи да проучва възможностите за изграждане на регламентирани къмпинги и създаването на повече места за тях. Така по думите ѝ ще бъдат привлечени още пътешественици, любители на този вид туризъм.
Министър Ангелкова посети и плаж „Дуранкулак-север“, който също е неохраняем.

При проверката на морски плаж „Къмпинг Добруджа“, част 4, в Шабла, който е един от най-красивите по Българското Черноморие, е  установено, че на плажа липсва медицинско оборудване и оборудване на спасителните постове. "Издадохме предписание да се осигури необходимото оборудване, а по-късно ще бъде направена контролна проверка за изпълнението му", съобщи министър Ангелкова. Тя посети и неохраняемия плаж в близост.
Районът около Шабла предлага много възможности за пътешествия и отдих – там има две защитени територии и минерални извори. Любителите на подводната археология могат да открият в морето край Шабла множество потънали морски съдове.
Нос Шабла е най-източната географска точка на България и на него се издига най-старият морски фар на Балканите.
Не бяха открити нарушения по стопанисването на отдадената под наем част от морски плаж „Крапец-север“, показа проверка на министъра на туризма Николина Ангелкова с екип от инспектори. С тях беше и кметът на Община Шабла Мариян Жечев.  Ивицата е разделена на три части, едната от които е дадена под наем. Осигурени са всички задължителни дейности на плажа, съгласно нормативните изисквания.
Министър Ангелкова увери, че се подготвят предложения за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и в Закона за устройство на територията, чрез които ще бъдат групирани морските плажове, според характеристиките им, и ще се къмпингува само на определените за целта места. Така ще се предотврати замърсяването и ще се защити природата.      НДТ


 


Сходни връзки

МИНИСТЪР АНГЕЛКОВА: ИМА МНОГО ЗАСИЛЕН ИНТЕРЕС КЪМ КЪМПИНГ ТУРИЗМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди