изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:05 EEST
НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ В БАЛЧИК СЪБИРА СЛАДКОДУМЦИ ОТ ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ    
КултураНационалният фолклорен фестивал "Море от ритми" в Балчик събира сладкодумци от всички възрасти за надпреварата "Сценична раздумка". Млади и стари могат да разкажат приказки, анекдоти, весели случки, да изпълнят речитативи, пословици, поговорки. В конкурса се очаква да прозвучат и благословии, ругателства, клетви от "традиционната фамилиарно-площадна речовица", съобщават организаторите на събитието - сдружение "За Балчик" и община Балчик. Шестото издание на форума ще се състои в дните между 21-24 септември като заявки за участие вече се приемат, съобщи БТА.

Разказвачите трябва да излязат на сцената в народни облекла. В раздумката не могат да участват професионални актьори. На фестивала ще има конкурс и за автентична носия.Който извади от старата ракла най-красивия костюм, ще трябва да разкаже и кога е майсторен, кой го е носил,в коя етнографска област е съхранена традицията на шевиците, посочват организаторите на проявата.
В "Море от ритми" певци, инструменталисти,танцьори, хорове, ансамбли ще се състезават в раздели за автентичен и обработен фолклор. В съпътстващата програма на фестивала майстори ще покажат своите умения на уличка на занаятите. Ще има и творчески работилници,а в детски кът художници ще оцветяват народни костюми.
Фестивалът е под патронажа на кмета на Балчик Николай Ангелов. Участниците в празника могат да потвърдят своето участие до 20 август. НДТ
 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ В БАЛЧИК СЪБИРА СЛАДКОДУМЦИ ОТ ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди