изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-30 @ 17:31 EEST
9 АКТА СА СЪСТАВИЛИ ЗА СЕДМИЦА ГОРСКИТЕ СТРАЖАРИ КЪМ СИДП    
Ред и сигурност9 акта и 13 констативни протокола са съставили през изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите област Варна, Добрич, Търговище и Шумен. В периода от 17 до 24 юли са извършени общо 512 проверки, 182 от които са на обекти за добив на дървесина, 230 – на превозни средства, а 100 на физически лица, в това число и любители на лова и риболова.

При обход на територията на ДЛС „Паламара” са задържани каруца и моторен трион. На нарушителите, отговорни за незаконната сеч на 1,3 куб. м дърва за огрев, са съставени два акта и един констативен протокол по Закона за горите.
За установените нарушения на територията на ДГС „Върбица” са съставени шест акта и шест констативни протокола. Служителите на стопанството са конфискували 30 кг липов цвят, събрани в гората без необходимото за целта разрешително.
Горските стражари към ДЛС „Балчик” са съставили акт за нерегламентиран добив на 1,04 кг трюфел.
При проверките в ДГС „Нови Пазар” са задържани 0,18 куб. м незаконно добити дърва за огрев. За нарушението е съставен констативен протокол.
В рамките на изминалата седмица служителите на ДГС „Генерал Тошево” са съставили три констативни протокола, а на ДГС „Варна” – един.
Системните проверки продължават на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства в обхвата на Североизточно държавно предприятие. Засилен остава контролът на местата с висока концентрация на нарушения.
Във връзка с опасността от възникване на горски пожари СИДП апелира гражданите да бъдат изключително внимателни при боравене с огън, а при съмнение за инцидент да подават сигнал на денонощния телефон 112. НДТ


 


Сходни връзки

9 АКТА СА СЪСТАВИЛИ ЗА СЕДМИЦА ГОРСКИТЕ СТРАЖАРИ КЪМ СИДП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди