изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:28 EEST
ПРИЕХА НОВИТЕ ПРАВИЛА ЗА ИЗБОР НА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН    
Новини

Общинският съвет одобри нови правила за работа на комисия за присъждане на званието «Почетен гражданин на Добрич» Комисията провежда не по-малко от две редовни заседания годишно, при наличие на обикновен кворум т.е. присъствие на не по-малко от 5 от членовете й.



Номинациите за званието „Почетен граждани на град Добрич“ или за присъждане на Почетен знак се приемат до 31 август на всяка календарна година. Комисията обработва всички постъпили предложения до 31 август, като има ангажимент да изиска допълнителни данни и информация по предложенията. При нужда да организира публични дискусии и/или публично представяне на кандидатите. Тя отговаря за организиране на допитване до гражданите и анкети.

Комисията разглежда документите по номинациите и прави преценка по допустимостта им. Тя степенува предложенията, според приноса на номинираните.

За целта са определени група критерии. Сред тях са от какво значение е приносът на номинирания - местно, национално или международно значение, доколко номинираният е допринесъл реално за повишаване качеството на живот на гражданите на град Добрич и Република България. Дали приносът на номинирания е в рамките на професионалните му задължения или е направен в рамките на допълнителен обществен труд. Друг критерий е степента на участие на номинирания в други сфери (извън тази, в която е номиниран) на обществения живот. Критерий е и проявеният изключителен героизъм.

Заседанията на комисията са открити за граждани и журналисти. След проведено тайно гласуване Комисията прави предложение до Общински съвет за избор на „Почетен граждани на град Добрич“/за присъждане на Почетния знак на общината.

Членовете на Комисията гласуват в запечатан плик с интегрална бюлетина, върху която са изписани имената на всички допуснати кандидати. Комисията предлага на Общински съвет да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин“/да му се присъди Почетен знак– за кандидат, който е получил не по-малко от 7 действителни гласа от деветчленната  комисия. Допуска се гласуване за повече от един кандидат. При липса на квалифициран избор, се пристъпва към второ гласуване. След проведено второ гласуване, ако нито един от номинираните не събере нужното квалифицирано мнозинство от минимум 7 гласа, Комисията не прави предложение до Общински съвет за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Добрич“/за присъждане на Почетния знак за съответната година. НДТ

 

 


Сходни връзки

ПРИЕХА НОВИТЕ ПРАВИЛА ЗА ИЗБОР НА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди