изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:19 EET
Късметът обърна гръб на Лудогорец! Загуба в Израел прави задачата много трудна /ВИДЕО/    
Спорт Лудогорец загуби с 0:2 гостуването на Апоел (Беер Шева) в първата среща от третия квалификационен кръг на Шампионска лига. Точни за домакините бяха Антони Нвакаеме в 19-ата минута и резервата Матан Охана в 79-ата. Българският шампион също имаше своите шансове, но със сериозни пропуски се отчете Вандерсон. Късметът очевидно обърна гръб на "орлите" тази вечер и задачата за реванша в Разград става много трудна. Решителният мач е следващата сряда от 21:30 часа.


При гостуването в Беер Шева избраниците на Георги Дерменджиев на моменти отстъпваха на шампиона на Израел. Най-сериозните заплахи идваха от мощния Нвакаеме, който създаде много главоболия на българската отбрана. Като цяло бранителите в зелено не играха на познатото високо ниво тази вечер и опасностите пред Хорхе Броун се заредиха още в началото. В 14-ата минута бе първата реална ситуация за гол. Нвакаеме нахлу отляво и центрира в наказателното поле на "орлите", където Гадир спря топката около дузпата и стреля, а Моци се хвърли на шпагат и блокира удара му.

В 19-ата обаче нямаше какво да спаси Лудогорец. Антони Нвакаеме откри резултата, завършвайки отлична атака. Нигериецът получи топката в половината на българите и тръгна мощно към вратата на Броун, пусна вдясно към нахлуващия в наказателното поле Меликсон, който моментално му върна подаването с точен пас към далечната греда, откъдето непокритият Нвакаеме реализира за 1:0. 

В 26-ата минута само късметът спаси Апоел от изравнителен гол. Марселиньо стреля много добре от фаул, Гай Хаимов изби, но Вандерсон вместо да вкара при добавката от отлична позиция, опита да си поеме топката, забави се и сгреши.

До почивката Нвакаеме  и Енбиндер затрудниха стража на "орлите", а играчите на Лудогорец правеха отчаяни опити да застрашат израелците. Българите така и не създадоха реална опасност пред Хаимов, но в началото на второто полувреме се хвърлиха мощно в атака. В 48-ата минута Вандерсон пропиля нова добра възможност. Кафу и Марселиньо размениха пасове в половината на Апоел, а Бен Битон забрави да се изтегли с останалите си партньори в защита. Това позволи на Марселиньо да изведе Вандерсон сам срещу стража отдясно. Той пробва да прехвърли Хаимов, но не успя да уцели вратата. 

В 57-ата отново Вандерсон се хвана невярващо за главата. Бразилецът се освободи добре от бранител на Апоел и стреля отблизо, но в аут, вместо да изравни. 

 

Последваха силни минути за израелците, а Дерменджиев потърси промяна с включването на Мисиджан за сметка на Кешерю.  

В 79-ата минута задачата на "орлите" стана още по-трудна. Апоел повде с 2:0 след гол на резервата Матан Охана. С голяма заслуга за попадението бе Нвакаеме, който задържа топката в наказателното поле между няколко играчи в зелено и подаде на Охана. Халфът на Апоел веднага се обърна и шутира, а топката мина през краката на Пластун, като рикошира и промени неспасяемо траекторията си, попадайки в голния десен ъгъл на Броун.

Чак в добавеното време пред "орлите" се откри нов шанс. Натанаел изпълни пряк свободен удар на позиция пред наказателното поле, но твърде слабо и Хаимов улови без проблем. 

При това положение Лудогорец е длъжен да победи с поне два гола на реванша в Разград, за да заличи загубата в Беер Шева и да продължи напред към групите на Шампионска лига.

АПОЕЛ (БЕЕР ШЕВА) - ЛУДОГОРЕЦ 2:0

1:0 Антони Нвакаеме (19), 2:0 Матан Охана (79)

Срещата по минути:
1 - Начало на мача!
2 - Опасна атака на домакините е спряна от Козмин Моци, който направи чист шпагат в краката на Меликсон.
11 - Моци засече с глава центриране на Вандерсон от фаул, неточно в аут.
14  Първа сериозна опасност пред вратата на Лудогорец. Нвакаеме нахлу отляво и центрира в наказателното поле на "орлите", където Гадир спря топката около дузпата и стреля, а Моци се хвърли на шпагат и блокира удара му.
19  ГОЛ! Апоел повежда - 1:0! Антони Нвакаеме откри резултата, заръшвайки отлична атака. Нигериецът получи топката в половината на Лудогорец и тръгна мощно към вратата на Броун, пусна вдясно към нахлуващия в наказателното поле Меликсон, който моментално му върна подаването с точен пас към далечната греда, откъдето непокритият Нвакаеме реализира.
26  Лудогорец като по чудо не изравнява! 
Марселиньо изпълни силно пряк свободен удар, вратарят на Апоел Гай Хаимов изби, а при добавката Вандерсон се засуети и не успя да стреля
28  Нова опасност пред българската врата. Нвакаеме получи отляво  въпреки, че бе срещу трима в зелено, успя да даде отличен пас между тях за Енбиндер, който можеше да вкара, но Моци се намеси решително и изчисти.
28 - "Oрлите" отговориха с контра атака, но в последния миг Кешерю бе изпреварен от бранител в червено след извеждащо подаване в наказателното поле на Апоел.
31 - Пластун се намесва решително и спира атака на израелците.
32 - Кафу стреля по диагонал, но право в ръцете на вратаря на Апоел.
37  Жълт картон за Моци, който спира атака на домакините с нарушение в центъра на терена.
44 - Пластун успя да изчисти в корнер топката, която попадаше право в играч на Апоел. 
45 - Заучено изпълнение от ъгловия удар, Меликсон с пас по тревата подаде на Енбиндер, който веднага стреля от 20-ина метра, Броун улови. 
45+2 - Край на първото полувреме.
--------------------------
46 - Начало на второто полувреме.
48  Лудогорец пропуска и второто си изгодно положение за гол в мача до момента! Кафу и Марселиньо размениха пасове в половината на Апоел, а Бен Битон забрави да се изтегли с останалите си партньори в защита. Това позволи на Марселиньо да изведе Вандерсон сам срещу вратаря отдясно. Той пробва да прехвърли Хаимов, но не успя да прати топката в очертанията на вратата, а в аут.
52 - Вандерсон стреля встрани от вратата на Апоел.
57  Нов пропуск на Вандерсон! Саша получи подаване отдясно и върна към точката на дузпата, където Ради изби право към Вандерсон. Бразилецът финтира Корхут и стреля по земя отблизо, но отново покрай вратата в аут.
60 - Пропуск и за Апоел! Битон получи топката отдясно и центрира от ъгловия флаг. Защитниците в зелено изпуснаха Гадир, който се извиси и стреля, но за късмет на "орлите" над вратата.
67  Жълт картон за Бен Битон за фаул срещу Кафу.
68 - Енбиндер пробва да центрира към Гадир. Топката дойде дълга за нападателя, но тупна неприятно и изненада Броун, който не реагира по най-добрия начин, но за негов късмет тя излезе в аут. 
70 - Неточен удар на Марселиньо.
71  Първа смяна за Апоел. Капитанът Меликсон излезе, Михаел Охана вече е на терена.
76  Кешеру е сменен от Върджил Мисиджан.
79  ГОЛ! Апоел повежда с 2:0! Резервата Матан Охана вкара. С голяма заслуга за попадението бе мощният Нвакаеме, който задържа топката в наказателното поле на българите между няколко играчи в зелено и подаде на Охана. Халфът на Апоел веднага се обърна и шутира, а топката мина през краката на Пластун, като рикошира и промени неспасяемо траекторията си, попадайки в голния десен ъгъл на Броун.
85  Гадир е заменен от Михаел Оана.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+2 - Натанаел изпълни фаул на отлична позиция пред наказателното поле, но твърде слабо и Хаимов улови без проблем.
90+5 - Край на мача. Лудогорец загуби с 0:2 от Апоел.


АПОЕЛ: 55.Гай Хаимов, 2.Бен Битон , 4.Мигел Витор, 5.Шир Цедек, 69.Михай Корхут, 7.Махаран Ради (90+4  15.Владимир Браун), 11.Даниел Енбиндер, 30.Джон Огу , 24.Маор Меликсон (71  17.Матан Охана ),  8.Мохамад Гадир (85  18.Михаел Оана ), 9.Антони Нвакаеме 
Резерви: 1.Давид Гореш, 81.Дор Ело, 20.Лоай Таха, 17.Матан Охана, 15.Владимир Браун, 18.Михаел Оана, 10.Елианив Барда
Треньор: Барак Бахар 

ЛУДОГОРЕЦ: 1.Хорхе Броун, 8.Лукас Саша, 32.Игор Пластун, 30.Козмин Моци , 6.Натанаел, 18.Светослав Дяков , 12.Абел Анисе, 22.Джонатан Кафу, 84.Марселиньо, 88.Вандерсон, 28.Клаудиу Кешерю (76  93.Върджил Мисиджан)
Резерви: 33.Ренан дос Сантос, 55.Георги Терзиев, 10.Густаво Кампаняро, 93.Върджил Мисиджан, 92.Джоди Лукоки, 11.Жуниор Кишада, 37.Жоао Пауло Араужо
Треньор: Георги Дерменджиев

Беер Шева, стадион "Яков Търнър Тото Стейдиъм"
Съдия: Хараламбос Калогерпулос (Гърция)
 

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация 

 https://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Късметът обърна гръб на Лудогорец! Загуба в Израел прави задачата много трудна /ВИДЕО/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди