изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:50 EEST
ЗАЛОВИХА 24 НЕЛЕГАЛНИ ИРАКЧАНИ    
Ред и сигурностВ района на крайграничното село Росица служителите на Граничното полицейско управление в Генерал Тошево са задържали шестима иракски граждани – двама възрастни и четири деца, съобщиха за НДТ от дирекция „Гранична полиция“ към МВР. Чужденците са били регистрирани в Агенцията по бежанците и са в процедура за получаване на статут. Те са били със свободен режим на движение, но не са имали разрешение за напускат пределите на страната.

Двамата възрастни са задържани на 22 юли и срещу тях е образувано бързо производство. Четирите деца са настанени в социални институции.
Ден по-късно румънските власти са върнали 18 иракски граждани, измежду които четири деца, които са успели да преминат границата на територията на ГПУ Генерал Тошево. Срещу възрастните са образувани бързи производства. Непълнолетните също са настанени в социални институции.
Не е доказана връзка между двете групи нелегални мигранти.
Припомняме, че в началото на юли бяха заловени други 16 иракчани, сред които и четирима непълнолетни, които опитаха да преминат границата. Възрастните вече имат присъди от Районния съд в Генерал Тошево. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАЛОВИХА 24 НЕЛЕГАЛНИ ИРАКЧАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди