изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:29 EEST
48 000 ЛЕВА ОСИГУРЯВА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА ПОДМЯНА НА ВОДОПРОВОД В СТОЖЕР    
НовиниОбщи 48 000 лева ще осигури Община Добричка за изпълнението на проект "Подмяна на водопровод в село Стожер", финансиран със средства от "Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда" /ПУДООС/. Решението бе взето на редовно заседание на Общинския съвет вчера. 24 000 лева са за авторски и строителен надзор /9 000 лева/ и за външен строителен надзор върху ремонта и изкърпването на общинска пътна мрежа и улици /15 000 лева/. На сесията кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков внесе докладна записка за отпускане на още 24 000 лева.

В нея е посочено, че след проведени съгласувателни срещи с представители на Министерството на околната среда и водите и ПУДООС Общината има уверението, че ще получи финансиране за изпълнение на предвидените по проекта строително-ремонтни работи в размер на 300 000 лева. Инж. Петков обясни, че подмяната на водопровода по главната улица "Опълченска" в село Стожер трябва да бъде изпълнен преди ремонта на главния път между Добрич и Варна. Изготвянето на инвестиционния проект е станало много бързо и това е довело до неточности, които налагат корекции и отпускането на още 24 000 лева, за да се завърши обектът в срок.
Общинският съвет взе решение да подпомогне с по 500 лева за транспорт шест читалища, чиито самодейци ще участват в различни фолклорни прояви. В 14-ия черноморски събор "Еврофолк-2017 година" в Китен Община Добричка ще бъде представена от самодейци от читалищата в селата Одринци и Царевец, а в международен фолклорен фестивал "Песни от извора" в село Петрово, Община Сандански - от Божурово. Изпълнители от село Стефаново ще се представят в национален фолклорен фестивал "Фолклорен извор" в Царевец, Община Свищов, а от село Смолница - в национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка" в Старозагорски минерални бани. Самодейци от Карапелит пък ще участват в 16-и Международен фестивал за двугласно пеене и народна песен в Неделино.
Отчет за дейността на ОбС и неговите комисии за първото шестмесечие на 2017 година внесе председателят Донко Марев. От него става ясно, че за периода са проведени 7 заседания на местния парламент, от които 1 извънредно. На заседанията са обсъдени 193 докладни записки, отчети, информации, предложения, писма, молби и други, по които са взети 193 решения. Кметът инж. Тошко Петков предостави информация за изпълнение на решенията на ОбС за първите шест месеца на годината. От възложените на кмета 176 решения, представляващи 91.19 процента от общия брой, са изпълнени 72 или 40.90 на сто. В процес на изпълнение са 103 решения. ОбС даде съгласието си кметът инж. Тошко Петков да участва в насроченото за 31 юли заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация в обособена територия, обслужвана от ВиК, Добрич, като гласува с оглед запазване интереса на Община Добричка. При невъзможност кметът да участва в заседанието Общината ще бъде представлявана от зам.-кмета Иван Иванов. НДТ


 


Сходни връзки

48 000 ЛЕВА ОСИГУРЯВА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА ПОДМЯНА НА ВОДОПРОВОД В СТОЖЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди