изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:54 EEST
Владимир Путин: Общо 755 американски дипломати ще напуснат Русия    
По света Москва. Персоналът на американските дипломатически мисии в Русия ще бъде намален с 755 души, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за Вести.ру. По този начин броят на служителите в американските дипломатически представителства в Русия ще се изравни с този на руските дипломати в САЩ: 455 души във всяка страна.

Путин подчерта, че Москва е реагирала на непровокираните стъпки за влошаване на руско-американските отношения. „Ние достатъчно дълго чакахме нещо да се промени в посока подобряване на връзките, имахме такава надежда, че тази ситуация някак ще се промени. Но съдейки по всичко, тя няма да се промени скоро“, уточни руският лидер.
Според него отговорът на Москва ще засегне Вашингтон. Путин обаче коментира, че засега той не подкрепя въвеждането на санкции, тъй като те ще попречат за развиването на международните отношения. Освен това президентът обясни кои са сферите, в които двете държави могат да си сътрудничат. Това са областите на борбата с тероризма, включително разрешаването на сирийския конфликт, борбата с незаконната миграция и престъпността.
Той също така отбеляза, че Кремъл неведнъж е предлагал на американските колеги да си сътрудничат при борбата с киберпрестъпността. „Вместо да започнем да работим конструктивно, ние само слушаме безпочвени обвинения за намеса във вътрешните работи на САЩ“, допълни Путин.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Владимир Путин: Общо 755 американски дипломати ще напуснат Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди