изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:37 EET
БЪЛГАРИЯ СЪЩЕСТВУВА ОТ РАЗРЕШЕНИЕ ДО РАЗРЕШЕНИЕ    
Коментари Някога, хилядолетия назад, без разрешение прадедите ни са създали държава. С ум, с кръв и меч. И от великата китайска стена са достигнали до центъра на Европа. Без разрешение са създали империя.
Без разрешение Русия и българските опълченци възраждат Третата българска държава.
Без разрешение е извоювано съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Без разрешение е обявена независимостта на България.


От няколко дни българските анални политици и журналисти са във възторг, че Европейската комисия е разрешила на България да преговаря за доставки на руски газ за газоразпределителния център „Балкан”. ЕК дори ни назидава да завършим енергийната си инфраструктура. Разбира се, след като руският газ потече по… „Турски поток”.
Понякога се чудя защо даваме толкова много държавни пари за избори. Европейската комисия би могла направо да ни назначава президент, Народно събрание, премиер и министри, дори кметове и общински съветници.
Същата Европейска комисия зачеркна „Южен поток” и така спря възможността България да стане реален газоразпределителен център на Европа. А с това страната ни да набере икономическа мощ и да гарантира националната си сигурност. Аналните ни политици ще възроптаят ли сега срещу решението на ЕК да ползваме руски газ или пак ще ни удавят в словоблудство?
А и т. нар. разрешение на ЕК не е ли поредна клопка за България, след като САЩ налагат сериозни санкции срещу фирмите, които работят с Русия за доставки на енергия за Европа?
Обичам да си пия домашно приготвена българска ракия с шопска салата. Но нещо не се получава, защото не знам дали има разрешение на Европейската комисия българите да пият българска ракия с българска шопска салата, приготвена от българско сирене, български домати, български пиперки… Даже си мисля, че българките не раждат по три деца, защото нямаме черно на бяло написани разрешение от Европейската комисия да правим деца. И дори, че такова разрешение има само за циганите, но то е дълбоко засекретено по искане на Германия, Франция, Италия… Не е изключено в най-скоро време Европейската комисия да наложи и санкции върху размера на онази работа, с която се гордеем ние – българите, след като Европейският парламент след задълбочени многомесечни дискусии прие решение какъв да бъде размерът на презервативите, а той очевидно е непристойно по-малък от наличността в панталоните на българските мъже. Няма да се изненадам и тук да има двоен стандарт – холандките, германките, полякините, белгийките да имат право на мъже с по-голям и по-твърд размер, а за нашите жени да има тайно решение на ЕК да употребяват по-мекия и малоразмерен вариант на мъжествеността…
Днес България съществува от разрешение до разрешение на Европейската комисия. Било за магистрали, било за щастливи прасета и кокошки, било за възрастта за пенсиониране, било за покупка на самолети, било за производство на вино, на цимент, на електроенергия… Европейската комисия решава кои държави и кои народи да ни бъдат приятели, тя сочи кои са враговете ни, тя определя кой как да разграбва България и да я превръща дори в пушечно месо, не дай, Боже, при един световен или мащабен регионален конфликт.
Бяхме държава, с която Европа се съобразяваше.
Сега сме гето от безработни, от умиращи в бедност пенсионери, от младежи, които търсят убежище и достоен живот извън границите ни… Гето от разрушени и изоставени заводи, животновъдни комплеси, цехове и села… Гето от самоопределящи се като политици мнозинство неуки, некомпетентни и безродни алчни за власт и пари човеченца, които ръфат държавата ни, обезкостяват я и дори вече са си купили еднопосочни билети за райски кътчета по света, където доизнасят капитала на един народ, превърнат в безпомощна колония мишлета.
Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ СЪЩЕСТВУВА ОТ РАЗРЕШЕНИЕ ДО РАЗРЕШЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди